• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović "promiješao karte" i nadmudrio Široki Brijeg za veliki trijumf: Imamo širinu, igrači su dobro radili!

Autor Dragan Šutvić

Trener Borca sumirao je prvi kup-okršaj sa Širokobriježanima.

 Široki Brijeg Borac izjave Marinovića i Skendera  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Borčevi fudbaleri stigli su nadomak četvrtog finala Kupa BiH u klupskoj istoriji.

Igrači Vinka Marinovića su na čitlučkim Barama trijumfovali nad Širokim Brijegom rezultatom 1:3 i zakoračili u majsku borbu za trofej.

"Jako značajna pobjeda, s obzirom na to da je ovo bila prva utakmica i mislim da smo odigrali jako dobro i da smo na kraju zasluženo pobijedili. Ma ovom terenu nije bilo baš lako igrati, ali mislim da je bilo dosta dobrih akcija i golova", rekao je nakon utakmice trener Borca Vinko Marinović.

U ovom meču, strateg crveno-plavih na teren je poslao kombinovani sastav, pa je pored pobjede uspio da odmori neke igrače pred ligaški duel u Mostaru sa Veležom (nedjelja, 20.45).

"Imamo i težak raspored koji je pred nama, svi igrači su uvijek u opticaju. Imamo tu širinu, dobro su radili, i ovom prilikom su pokazali da možemo da računamo na sve igrače u datom momentu, kad su potrebni", istakao je Marinović, dodavši o Veležu:

"Opet još jedan derbi, a nemamo ni puno vremena s obzirom na to da imamo povratak i ponovo dolazak u Mostar. U svakom slučaju, pokušaćemo da se pripremimo što je moguće bolje i kvalitetnije za tu utakmicu."

Izvor: PROMO/NK Široki Brijeg/Jabuka TV

Trener Širokobriježana Dino Skender okarakterisao je ovaj duel kao specifičan.

"Puno toga smo promašili da bismo pobijedili ekipu kao što je Borac. Mogu da kažem da je Borac, šta god je došlo u našu trećinu, pretvorio u gol. Iz prvog šuta su poveli, iz prekida postigli drugi gol, presjekao nas i je taj slobodnjak. Međutim, nismo se predavali, dali smo sve od sebe, stvorili puno prilika, bili u situaciji da igramo napadački što je moguće više. Ekipi čestitam što nije odustala. Prva je utakmica, naravno da nije lako i treba nam svojevrsno čudo da okrenemo u drugoj utakmici s obzirom na sve, ali zašto ne probati, ja vjerujem. Treba se sad prvo fokusirati na prvenstvo, a kad dođe ta utakmica, možemo mi i tamo napraviti neko iznenađenje. Sigurno nećemo odustati i to smo danas i pokazali", poručio je Skender.

Široki Brijeg će u narednom prvenstvenom duelu koplja ukrstiti sa GOŠK-om.

"To je nama sad prioritet, znamo da je naša najveća borba u prvenstvu. Ovo je sve dodatno, tako da moramo da se resetujemo i budemo pravi. Naravno da nam taj Kup ne olakšava posao u prvenstvu, čak i otežava, ali vjerujem da ćemo se dovoljno resetovati i odmoriti i dočekati bitnu utakmicu sa GOŠK-om."

Revanš utakmica igra se 17. aprila na banjalučkom Gradskom stadionu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC