• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Širokog Brijega za finale Kupa BiH! Marinović poručio: Prvi meč neće ništa riješiti!

Autor Dragan Šutvić

Trener crveno-plavih najavio je prvi polufinalni okršaj sa Širokobriježanima.

 Široki Brijeg Borac polufinale Kupa BiH najava  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Poslije poraza u duelu sa Zrinjskim (1:2), prvog premijerligaškog nakon više od sedam mjeseci, Borac se okreće Kupu BiH, u kojem je stigao do polufinala.

U prvom meču, zakazanom za srijedu, crveno-plavi će ukrstiti koplja u Čitluku sa Širokim Brijegom, a ovaj meč se igra na čitlučkom stadionu "Bare" sa početkom u 15.30 časova.

"Dolazi nam polufinale Kupa BiH, ulazimo u samu završnicu borbe za trofej, sam značaj dovoljno govori o utakmici. Igramo protiv ekipe koja je u dosadašnjem dijelu pokazala jednu stabilnost, samim tim i kvalitet s obzirom da su i oni u polufinalu Kupa. Sigurno je da nas čeka jedna teška i neizvjesna utakmica i ono što možda i ja očekujem jeste da se u ovoj prvoj utakmici neće riješiti pitanje finaliste. Imamo dvije utakmice i naravno da u ovoj prvoj idemo da napravimo što bolji rezultat za revanš", rekao je trener Borca Vinko Marinović na konferenciji za novinare, osvrnuvši se na nedavni poraz u duelu sa Mostarcima.

Izvor: Slaven Petković - Mondo

"Analizirali smo utakmicu, ima stvari koje nismo dobro odradili i na našu žalost Zrinjski je to iskoristio. To je već iza nas, okrećemo se polufinalu Kupa BiH, nastavljamo dalje i prvenstvo. U nedjelju nas očekuje još jedan novi derbi (Velež, op.a.) tako da nam je ova sedmica dosta zahtjevna, ali sve u svemu, mislim da je ekipa spremna."

Odakle prijeti najveća opasnost?

"Široki u odnosu na prošlu sezonu izgleda dosta bolje, ekipa su koja ima dosta kvalitetnih igrača, pogotovо imaju dobru brzinu u fazi napada. Tu moramo da obratimo dosta pažnje. Vidjećemo s obzirom na to da se utakmica igra u Čitluku i na stanje terena, ali jednostavno imaju tu brzinu u napadu tako da tu moramo biti oprezni i probati da budemo što kompaktniji i konkretniji", zaključio je Marinović.

U drugom polufinalu sastaju se Sloga Meridian i Zrinjski, a prvi meč igra se u srijedu od 18.00 časova na stadionu "Dr Milan Jelić".

Revanš utakmice igraju se 17. aprila.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC