• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić u šoku zbog pravila u Superligi Srbije: Nikad u životu to nisam vidio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Feđa Dudić iz Radničkog nezadovoljan što njegov fudbaler Milutin Vidosavljević nije mogao da igra protiv Čukaričkog.

 fedja dudic u soku zbog praviila u srpskom fudbalu Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Radnički iz Kragujevca je apsolutni hit srpskog prvenstva i nakon "lude" pobjede nad Čukaričkim (4:3) sve su bliži "izlasku" u Evropu. Nakon nova tri boda, Radnički zauzima četvrto mjesto na tabeli i ima dobre šanse da tu i ostane, međutim uprkos pobjedi trener Feđa Dudić požalio se na pravilo koje ga je potpuno zbunilo.

Milutin Vidosavljević, jedan od najboljih fudbalera Radničkog ove sezone, nije mogao da igra protiv Čukaričkog - pošto je došao iz ovog kluba. Nije u pitanju pozajmica, nego transfer, ali je uprkos tome ubačena čudna klauzula da ne može da igra protiv svog nekadašnjeg kluba. Nije to prvi slučaj u srpskom fudbalu, pamti se primjer i Jovana Nišića koji kao igrač Voždovca nije mogao da nastupa protiv Partizana, vjerovatno jer se čelnici klubova boje da će ih navijači "prozivati" ako se ispostavi da su pogriješili u procjeni.

"Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen. To samo ovdje u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa. To nigdje u životu nisam vidio, niti sam čuo. U redu je da pozajmljen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigdje vidio...", rekao je Feđa Dudić na konferenciji za medije.

Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Sportski direktor Slavko Perović objasnio je da taj detalj u ugovoru nije pravno obavezujući, pošto se ne može zabraniti fudbaleru da igra protiv drugog kluba, ali ističe da je Radničkom važnija "riječ" od svega na papiru: "Kada se nešto dogovorimo, nama papir ne treba. To je džentlmenski dogovor dva kluba. Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati riječ iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala. Mi se Boga plašimo i vjerujemo da je fudbal pošten. Data riječ treba da poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvijek vrati ono što smo zaslužili".

I bez Vidosavljevića, strelca osam golova ove sezone, Radnički je došao do pobjede na "Čika Dači" zbog koje će cijena treneru iz  Bosne i Hercegovine samo porasti. Podsjetimo, za Feđu Dudića se već interesuje Hajduk iz Splita.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC