• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za Partizan i finale Kupa: Ima li mjesta za Kataija i Kangu? Milojević ima muke

U kom sastavu će Crvena zvezda izaći na novi megdan Partizanu? Vladan Milojević ima nekoliko dilema, ali sve su šanse da će poslati isti sastav koji je u subotu pobijedio "valjak".

 Sastav Crvene zvezde i Partizana Izvor: MN Press/Choosen 11/Screenshot

Crvena zvezda je ostavila mnogo bolji utisak od Partizana u prethodna dva derbija, ali je u prvom uz mnogo muke došla do boda (2:2), a onda još teže do pobjede u nadoknadi vremena (3:2). Iako je tim Vladana Milojevića stvorio mnogo šansi, bilo je i jasno da postoje problemi u igri koji moraju što prije da se riješe, prije svega zbog igranja u UEFA takmičenjima od ljeta, a za koje je možda bilo nemoguće da se nađe "lijek" u samo 96 sati.

Defanzivne manjkavosti u tranziciji, prije svega zbog Gelora Kange i Srđana Mijailovića, Zvezda će vjerovatno ostaviti "za neki drugi put" uzdajući se u ono što može da ispravi bez personalnih promjena. To se odnosi na realizaciju šansi koje je Zvezda stvarala, a bilo ih je "ihahaj", tako da se Milojević nada da će se ono "neće nas" pretvoriti u "krenulo nas".

Jedina glavobolja pred meč bila je situacija sa Milanom Rodićem, koji je zamijenjen već na poluvremenu utakmice 173. "vječitog" derbija, ali prema posljednjim informacijama trebalo bi da bude spreman za srijedu (19.00) i novi duel sa Partizanom na stadionu "Rajko Mitić". Naravno, ostaje mogućnost da ponovo bude zamijenjen i da zbog toga Zvezda promijeni formaciju u nastavku meča, ali ono što smo videli od Nasera Đige na lijevom beku nije naročito obećavalo.

Na mukama je Milojević i zbog igrača koji "kucaju" na vrata startnih 11, kao što je Aleksandar Katai, spasilac u meču sa crno-bijelima, a koji bi i ovaj meč trebalo da krene sa klupe. Uostalom, ista sudbina čeka i Krasoa, Olajinku, Šljivića, ali ne i Kangu od koga Zvezdina ofanzivna linija previše zavisi.

Tako će na golu biti Omri Glazer, dok će ispred njega igrati bekovi Srđan Mijailović i Milan Rodić, odnosno na štoperskim mjestima Aleksandar Dragović i Uroš Spajić. Na mjestu zadnjeg veznog, gdje će više biti zadužen za dalju distribuciju lopte, gledaćemo još jednom Gelora Kangu, s tim da će za prave defanzivne zadatke ipak više biti delegiran Marko Stamenić, mladi fudbaler koga je Milojević posebno nahvalio nakon derbija u subotu.

Ofanzivniju ulogu imaće ponovo In-Bum Hvang, dok ća na krilima još jednom biti Mirko Ivanić i Osman Bukari. Od njih dvojice će se takođe očekivati da ulaze u sredinu i pomažu napadaču, što će biti Šerif Endiaje - strelac tri gola u derbijima ove sezone. Iako se propisno ispromašivao, Zvezda ne može sebi da dozvoli da igra bez njega.

Dakle, da rezimiramo, ovo je startnih 11 Crvene zvezde za polufinale Kupa Srbije protiv Partizana: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Kanga, Stamenić, Hvang - Ivanić, Bukari i Endiaje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC