• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi sa Partizanom na Zvezdino crveno slovo! Semafor otkucao 90. minut, a Miha otvorio nebo nad Marakanom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Današnji dan je već 23 godine crveno slovo Crvene zvezde.

 Na današnji dan 24. aprila odigrana utakmica Crvena zvezda Bajern Minhen 2:2 Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda odigrala je na današnji dan 1991. godine vjerovatno najveću utakmicu ikada na svom stadionu. Bio je to nezaboravni duel protiv Bajerna (2:2), koji se prepričava iz generacije u generaciju, kao i legendarni autogol Klausa Augentalera, na centaršut Siniše Mihajlovića i za lob golmana Rajmonda Aumana.

"Mihajlović u sredinu, gol...", vikao je Milojko Pantić u mikrofon na stadionu, dok je Miha otvarao nebo iznad "Marakane". Crvena zvezda je tim golom spriječila produžetke i ostvarila rezultat koji ju je uveo u finale Lige šampiona, koje je i osvojila u utakmici protiv Olimpik Marseja 29. maja.

Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

"Mihajlović u vječnost", pisalo je na dresu Crvene zvezde prošle sezone na utakmici proitiv Partizana nakon Sinišine smrti poslije dugogodišnje borbe protiv leukemije. Spletom okolnosti, na dan kada je Miha otvarao nebo Crvena zvezda ove srijede igra protiv Partizana u polufinalu Kupa Srbije. Na istom terenu, Miha je ovako ispisao istoriju:

Siniša Mihajlović
Izvor: YouTube/SrbendaKrusevac

Mihajlović je bio heroj te utakmice timova Ljubomira Ljupka Petrovića i Jupa Hajnkesa. Mjesto u istoriji izborili su svi članovi te neponovljive generacije Crvene zvezde, čiji je spisak prezimena navijačima crveno-bijelih poznat kao refren decenijama unazad.

"Jugović. Jugović do Pančeva. Jugović. Prosinečki je tu! Prosinečki! Mihajlović u sredinu! Šta je sada ovo.... Dva-dva! Gol, gol, gol, gol! Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi! Nokautirani su fudbaleri Bajerna!", nezaboravan je Pantićev komentar.

Tog 24. aprila 1991, na stadionu u Ljutice Bogdana igrali su:

  • ZVEZDA: Stojanović, Radinović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Pančev (Stošić), Savićević, Binić. Na klupi su bili Stošić, Simeunović, Momčilović, Tošić, Lukić.
  • BAJERN: Auman, Švabl, Bender, Grahamer, Augentaler, Efenberg, Štrunc, Rojter, Volfart, Ton, Laudrup. Na klupi su bili Šojer, Cige, Minh, Babel, Šternkopf

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC