• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavlja se prekinuti meč Udineze - Roma: Treneri mogu da zamijene (skoro) sve igrače!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zanimljiva situacija u italijanskoj Seriji A.

 Danas se nastavlja prekinuti meč Udineze - Roma Izvor: Andrea Bressanutti / Zuma Press / Profimedia

Roma i Udineze spremni su da odigraju preostalih 18 minuta prekinute utakmice 32. kola Serije A, koja nije završena nakon što je Evan Ndika doživio kolaps na terenu.

Koliko su se stvari promijenile od tada?

Dvije ekipe prvobitno su se sastale 14. aprila, ali je utakmica prekinuta u 72. minutu nakon što se odbrambeni igrač "vučice" srušio na teren. Hitno je prebačen u bolnicu, a testovi su kasnije potvrdili da je samo imao problema sa lijevim plućnim krilom, i to zbog udarca koji je ranije dobio na susretu. Srećom, nije bilo riječi o blažem infarktu kako se na početku pretpostavljalo.

Roma je nedavno saopštila da je Ndika sada dobio dozvolu da se vrati na teren, zbog čega su u prestonici Italije znatno mirnije dočekali pripreme za odigravanje preostalih 18 minuta utakmice sa Udinezeom. Tim iz Udina u međuvremenu je promijenio trenera, pa je na klupu umjesto Gabrijelea Ćofija sjeo legendarni reprezentativac "azura" Fabio Kanavaro.

Roma i Udineze imaju dozvolu da potpuno promijene svoje startne postave za preostalih 18 minuta utakmice, s jedinim izuzecima igrača koji su zamijenjeni tokom prva 72 minuta igre – Kingsli Ezibue i Hasane Kamara kod domaćina neće moći da igraju, a kod gostiju Din Hajsen i Husem Auar.

Pročitajte i ovo

Očekuje se da će trener Rome Danijele de Rosi promijeniti postavu, prelazeći sa trojice na četvoricu igrača u odbrani, uvodeći Krisa Smolinga, Zekija Čelika i Đanluku Manćinija umjesto Hajsena, Ndike i Dijega Ljorentea. Zanimljivo, Čelik je u prošlom duelu Rome i Bolonje (1:3) zaradio isključenje, ali će biti u protokolu za nastavak današnjeg meča.

S obzirom na to da Auar neće igrati, Roma će umjesto njega koristiti Lorenca Pelegrinija, koji će se pridružiti Leandru Paredesu i Brajanu Kristanteu na sredini terena. Nikola Zalevski i Anhelinjo će biti izostavljeni iz ekipe, kao i Tomazo Baldanci i Romelu Lukaku, dok će Stefan el Šaravi, Sardar Azmun i Paulo Dibala ući u ekipu.

Za sada nije poznato da li će i koga mijenjati Kanavaro u meču koji će biti nastavljen večeras od 20 časova.

U trenutku prekida rezultat je bio 1:1. Domaćin je poveo preko Pereire u 23. minutu, a izjednačenje Romi donio je Lukaku u 64. minutu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC