• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Rodić rekorder Crvene zvezde po broju titula!

Autor Dragan Šutvić

Milan Rodić i Crvena zvezda zajedno osvojili sedam titula u nizu.

 Milan Rodić rekorder Crvene zvezde  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je savladala TSC (2:1) u 33. kolu Superlige Srbije i tako stigla do sedme uzastopne šampionske titule. U novom uspjehu crveno-bijelih učestvovao je i iskusni lijevi bek Milan Rodić (33), novi klupski rekorder po broju trofeja. U šampionskom nizu koji traje od sezone 2017/18 Rodić je osvojio sedam titula i tako nadmašio legendarnog Rajka Mitića po kojem se zove stadion crveno-bijelih, ali i neke svoje bivše saigrače.

Po šest trofeja - takođe u nizu - osvojili su Milan Borjan, Marko Gobeljić i El Fardu Ben, iako je on u klubu proveo manje vremena od ostalih. Pet puta su šampioni sa Crvenom zvezdom bili legendarni Dragan Džajić i još jedan aktuelni osvajač trofeja, Gabonac sa srpskim pasošem Gelor Kanga.

Iako su svi oni bilježili izuzetne uspjehe u dresu Crvene zvezde, niko ne može da se poredi sa sedam uzastopnih šampionskih titula Milana Rodića. Lijevi bek je od ljeta 2017. godine neizostavan dio crveno-bijelih, a tokom sedam godina u klubu odigrao je 266 zvaničnih mečeva, odnosno preko 300 utakmica kada se uračunaju i prijateljski susreti.

"Mislim da mi je ovo i najveće dostignuće u karijeri, kada se uzme u obzir kakve su sve legende nosile Zvezdin dres. Drago mi je što sam postao igrač sa najviše osvojenih titula, i to u klubu za koji cijeli život navijam i za koji sam maštao da zaigram. Naravno, timski uspjeh je uvijek ispred pojedinačnog, tako da me najviše raduje činjenica da smo osvojili sedmu titulu u nizu. Vjerujem da ćemo uspjeti da osvojimo i Kup Srbije, jer nam je cilj i četvrta dupla kruna u nizu. Očekuje nas i proslava titule, nestrpljiv sam. Mislim da ću u ovoj proslavi titule uživati više nego u bilo kojoj ranije", rekao je za klupski sajt Milan Rodić nakon osvajanja još jednog trofeja.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograd i Zenita iz Sankt Peterburga sa Zvezdom je osvojio i tri Kupa Srbije u prethodne tri sezone, pa će u Loznici protiv Vojvodine 21. maja imati priliku da stigne do 11. trofeja za sedam godina. Crvena zvezda će pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu duplu krunu, a Rodić da zacementira kultni status.

Crvena zvezda će vjerovatno i u narednom prelaznom roku tražiti pojačanje na mjestu leijvog beka, ali to ne znači da će Milan Rodić napustiti klub u kojem već godinama piše istoriju. Njegov kvalitet i iskustvo prethodnih godina bili su izuzetno značajni za Zvezdu, pa je za očekivati da ostane u klubu barem do kraja aktuelnog ugovora, odnosno ljeta 2025. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC