• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako voliš Srbiju, nemaš dilemu za koga ćeš da igraš!" Ljuboja: Ako te uče da si Nijemac onda je sve jasno!

Autor Dragan Šutvić

Danijel Ljuboja nije imao dilemu. Uvijek je znao za koga će igrati!

 Danijel Ljuboja o igranju za Srbiju Izvor: MN PRESS

Bio je zvijezda u Pari Sen Žermenu, obožavalo su ga u Strazburu, a iako je mogao da bira za koga će da igra on nije imao dilemu. Rođen u Vinkovcima u Hrvatskoj, sa državljanstvom Francuske Danijel Ljuboja je htio da igra samo za Srbiju! Nastupao je za Srbiju i Crnu Goru samo 19 puta usljed paklene konkurencije jer su tu bili Savo Milošević, Mateja Kežman, Nikola Žigić, Marko Pantelić.

Dao je jedan gol, a sada je u intervjuu za "Kurir" istakao da kod onoga ko riješi da igra za svoju zemlju nema dileme. Ovih dana je ta tema aktuelna, prvo zbog Lazara Samardžića koji je odlučio da igra za "orlove", ali i zbog Stefana Bajčetića, Aleksandra Pavlovića i Darijana Maleša koji to nisu željeli.

"To je sve individualno. Ako su ta djeca rođena u inostranstvu i ako od roditelja nisu vaspitani da vole Srbiju, možemo mi bilo šta da radimo, nećemo ih ubijediti. Sve polazi iz kuće. Da li oni znaju šta nose u sebi? Ne može tebe da najera bilo ko da igraš za Francusku, ili Njemačku, ako nemaš osjećaj da je to tvoja zemlja i da želiš da igraš za nju. Bez obzira što živiš tamo. Ako voliš Srbiju, dolaziš u nju, voliš Zvezdu ili Partizan, onda nećeš imati dilemu. Ako ne dolaziš u Srbiju, ako te roditelji uče da si Francuz ili Nijemac, onda je valjda jasno... Ima logike", rekao je Ljuboja u intervjuu za "Kurir". 

Danijela Ljuboju smo poslije Sošoa, Strazbura i PSŽ-a gledali u dresu Štutgarta, HSV i Volfsburga u Njemačkoj. igrao je za Grenobl i Nicu pre poslednjeg perioda dominacije u Legiji iz Varšave. Završio je karijeru 2014. godine u Lensu. Sada malo ko može da ga prepozna, jer je kratku frizuru sa specifično ofarbanom kosom zamijenio dugom kosom i bradom. Ovako sada izgleda Danijel Ljuboja: 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC