• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina oštećena protiv Partizana! Oglasio se ekspert: "Srđan Jovanović podlegao pritisku!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je Vojvodina savladala Partizan u Humskoj, sudijski ekspert Raka Đurović tvrdi da je donijeta odluka na njenu štetu.

 Vojvodina oštećena protiv Partizana Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Vojvodine savladali su Partizan u Humskoj (3:2), u okviru 33. kola Superlige Srbije, a taj meč izazvao je mnogo komentara u domaćoj fudbalskoj javnosti. Gosti su do trijumfa stigli u samom finišu meča, nakon što im je pri rezultatu 2:2 glavni arbitar Srđan Jovanović poništio dva gola. Najbolji srpski sudija prvo je poništio gol Mateuša Indija zbog opasne igre, a zatim i Mihaila Ivanovića zbog faula koji je napravio neki od njegovih saigrača. O toj situaciji oglasio se sudijski ekspert Raka Đurović.

Iskusni sudijski analitičar smatra da je Vojvodina oštećena na meču protiv Partizana, jer nije bilo potrebe da Jovanović poništi pogodak iz 78. minutu meča. Nakon kornera sa desne strane Ivanović je ostao sam na drugoj stativi i odatle zatresao mrežu, ali je Srđan Jovanović uz pomoć VAR tehnologije primijetio faul prije udarca ka golu.

"Ovo ne može biti prekršaj za Partizan i još jedan je ogledan primjer kako se VAR zloupotrebljava u Superligi Srbije. Nakon svakog udarca iz ugla se poslije ovog može svirati prekršaj u bilo čiju korist. Da je sudija svirao u realnom vremenu prekršaj, mogu i da shvatim. Da ne svira, pa da nakon gledanja snimka preinači - to je već ozbiljna greška i uliva sumnje. Ne razumijem zbog čega su ga i zvali da pogleda i tako stavili pritisak na njega. Ovde ima puno nelogičnosti. Sudija Jovanović je naš najbolji sudija, ali je ovdje očigledno podlegao pritisku. Kakvom pritisku i čijem? Ne znam, kao što ne znam i kome ovo ide u prilog kad je prvenstvo već riješeno. Ovakve stvari se nisu dešavale kad je trka bila otvorena, pa me ovo samim tim još više buni. Zaslužena pobjeda Vojvodine, drago mi je da barem nije bilo posljedica", napisao je Rade Đurović. Pogledajte njegovu objavu:

Podsjećamo, utakmicu Partizana i Vojvodine u 33. kolu Superlige nije odlučio detalj sa pomenutog snimka, jer je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović u posljednjim minutima meča donio pobjedu gostima. On je sjajno pogodio sa distance i postavio konačnih 3:2 u korist novosadskih crveno-bijelih, koji su tako nastavili odličan niz rezultata i borbu za mjesto koje vodi u Evropu.

Vojvodina će imati šansu da se domogne kvalifiakcija u Evropi kao jedan od pet najbolje plasiranih timova u srpskom prvenstvu ili kao osvajač Kupa Srbije za ovu sezonu. Ukoliko bi tim Božidara Bandovića napravio iznenađenje i stigao do trofeja, kvalifikacije u Evropi počeo bi iz plej-ofa za Ligu Evrope, što znači da bi imao obezbijeđen plasman u Konferencijsku ligu.



Standings provided by Sofascore

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC