• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu "gori", a Saldanja ne može na teren: Suspendovan najbolji strijelac Superlige!

Autor Dragan Šutvić

Teška situacija u Humskoj, a nova loša vijest su kartoni napadača.

 Saldanja ne igra za Partizan  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbalski klub Partizan nalazi se u katastrofalnom nizu pošto je zabilježio poraze na posljednjih pet mečeva, a sada je timu iz Humske ugroženo i drugo mjesto u Superligi Srbije. Da bi izašli iz krize neophodna im je pobjeda protiv Napretka u Kruševcu, a do dobrog rezultata moraće bez najboljeg strijelca lige jer je Saldanja u 46. minutu protiv Vojvodine dobio žuti karton.

Brazilski napadač Mateuš Saldanja suspendovan je za naredni meč Partizana u domaćem prvenstvu jer je u dosadašnjem toku sezone sakupio četiri žuta kartona. Iako u posljednje vrijeme napadač crno-bijelih nije bio u impresivnoj formi - prije svega zbog povrede - Saldanjin izostanak biće veliki problem za novog trenera Alberta Nađa.

Saldanja je na 22 meča u Superligi postigao 16 golova i zabilježio pet asistencija, ali je mnogo efikasniji bio tokom jesenjeg dijela sezone. U proljećnom postigao je samo gol za pobjedu protiv Javora na premijeri i za remi protiv Crvene zvezde na gostovanju, u prvom od tri derbija koje smo gledali u kratkom vremenskom roku.

Na slabiju formu uticala je i povreda zbog koje je Saldanja propustio sedam prvenstvenih mečeva, a da je na njima bio u timu sigurno bi bio i daleko efikasniji nego što jeste. Ovako je pod znakom pitanja titula za najboljeg strelca šampionata, pošto su mu se u međuvremenu ozbiljno primakli Miloš Luković iz IMT-a i Aleksandar Ćirković iz TSC-a.

U Partizanu sada ne mogu da misle o najboljem strijelcu šampionata, pošto tim ima daleko veće probleme. Ugroženo je drugo mesto na tabeli, koje je "pikirao" i tim iz Bačke Topole, pa su tri boda u Kruševcu daleko bitnija od učinka Mateuša Saldanje. Pobjedu će crno-bijelima morati da donesu Nemanja Nikolić i Samed Baždar, igrači koji su kod Igora Duljaja fenomenalno igrali u dodijeljenim ulogama.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC