• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši kapiten Zvezde zove na proslavu titule: Spektakl na Marakani čeka i prvi stranac sa trakom!

Autor Dragan Šutvić

Vezni fudbaler Mičel Donald jedva čeka proslavu nove titule.

 Mičel Donald proslava titule Crvene zvezde  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su sedmu titulu u nizu, a 25. maja protiv Čukaričkog, u posljednjem kolu domaćeg prvenstva, biće organizovana i proslava velikog uspjeha. Nekoliko dana prije toga tim Vladana Milojevića igraće finale Kupa Srbije protiv Vojvodine u Loznici, gdje može da objedini titule u domaćem fudbalu. Zbog svega toga mnogo je onih koji jedva čekaju proslavu na stadionu "Rajko Mitić".

Među njima je i nekadašnji fudbaler Mičel Donald, vezni fudbaler i prvi stranac koji je ponio kapitensku traku oko ruke u Zvezdi. On se sa mnogo emocija sjeća perioda u crveno-bijelom dresu i jedva čeka proslavu nove titule!

"Proveo sam tri prelijepe godine u Zvezdi i mogu slobodno da kažem da je to klub koji će zauvijek ostati u mom srcu. Osvojio sam dva puta prvenstvo Srbije i bio dio ekipe koja je započela niz od sedam titula, tako da se uvijek posebno radujem Zvezdinim uspjesima. Sjećam se proslave iz te godine kada je i započet niz, bilo je nejverovatno. Sjećam se da smo se družili sa navijačima i da smo bili oduševljeni atmosferom i proslavom koju su nam priredili. To je bila prva od ovih sedam titula koje je Zvezda osvojila, i baš mi je drago kad vidim da su u klubu još uvijek neki ljudi koji su bili tad, kada sam i ja igrao. Tu je Milojević, Rodić...", počeo je Donald.

Holandski fudbaler prvi je inostrani kapiten u Crvenoj zvezdi, pa ga na neki način i to obavezuje da prati šta se dešava u crveno-bijelom taboru. Nekadašnji centralni vezni sa mnogo pažnje čeka da vidi šta će biti organizovano za proslavu titule.

"Trudim se da budem u potpunosti upućen kada je Zvezda u pitanju. Nekad se desi da propustim neku utakmicu usljed obaveza, ali uglavnom pratim i znam da je titula i ove sezone potpuno zasluženo osvojena. Pokazala je Zvezda na terenu da je najbolji tim u Srbiji i nadam se da će biti osvojena i dupla kruna. Znam da je uskoro finale Kupa Srbije, tako da bih poželio Zvezdi sreću, a što se tiče titule, siguran sam da će biti fantastična proslava. Zanima me šta su to najbolji navijači na svijetu pripremili, ali kao što rekoh, siguran sam da će biti spektakl", podvukao je Donald.

Holandski fudbaler Mičel Donald odigrao je za Crvenu zvezdu 107 utakmica, uz 14 golova, 10 asistencija i dvije osvojene titule. U Beograd je stigao na nagovor Miodraga Božovića iz Ruske Mordovije, a otišao je u Tursku, gdje je nastupao za Malatijaspor. Na početku karijere bio je jedan od najtalentovanijih igrača slavnog Ajaksa, u čijem je prvom timu odigrao 17 mečeva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC