• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Ninković o povratku u Crvenu zvezdu: "Ženi sam rekao da nemam drugu ponudu!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski fudbaler Miloš Ninković slagao suprugu da moraju da se vrate u Beograd.

 milos ninkovic rekao sam zeni da imam samo zvezdu Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde imali su tokom decenija različite ljubimce među fudbalerima svog tima, ali pitanje je da li postoji igrač koji je poput Miloša Ninkovića, zbog jedne odluke i jedne sezone, tako lako ušao u srca navijača. Nekadašnji reprezrentativac Srbije vratio se u rodnu zemlju u najboljim igračkim godinama, kako bi mogao da pomogne voljenom klubu i taj gest se pamti i više od decenije kasnije.

Odigrao je tokom sezone 33 meča, postigao pet golova i aisstirao još pet puta, "natjerao" Milana Obradovića da psotigne autogol na derbiju i na kraju proslavio titulu. Do nje je stigao nakon što je svoju ženu morao "masno" da slaže kako je Crvena zvezda jedini klub koji mu nudi ugovor i kako nema drugu opciju nego da potpiše i vrati se u Beograd.

"Imao sam ponudu od Olimpijakosa, dvije godine ugovor, mnogo bolji finansijski, ali nisam ni govorio o tome supruzi. Rekao sam joj da imam samo Zvezdu. Htio sam da se vratim jer je tad bio pravi trenutak, imao sam 28 godina, bio slobodan igrač, ali bila je to jedna od mojih najslabijih sezona a imao sam i dosta povreda. Tada sam shtvatio koliko je teško kada igraš za klub koji voliš. Dinamo Kijev i sve ostalo je samo posao... Bilo je jako teško zbog cijele situacije oko kluba, ali kajao bih se da nisam došao u Crvenu zvezdu", rekao je Miloš Ninković.

Srpski fudbaler uporedio je igranje u Crvenoj zvezdi sada i prije deset godina, kada je on bio prvotimac crveno-bijelih. Tada je Zvezda nakon osvajanja šampionske titule ostala bez nastupa u Evropi zbog problema sa papirologijom, što i dalje peče kreativnog fudbalera koji je imao važnu ulogu u osvajanju trofeja.

"Sada je lako doći u Crvenu zvezdu kada igra Ligu šampiona. Najžalije mi je što nismo imali priliku da uđemo u Ligu šampiona, ne kažem da bismo ušli, ali samo da smo imali tu priliku. Nemam ništa protiv toga što je sada država platila licencu Partizanu, ali mi je krivo što tada nije pomogla Crvenoj zvezdi... Ta generacija, to drugarstvo je bilo nešto nevjerovatno. Svi su znali da su došli u klub u kojem nema velikih ugovora. Neki su došli da spasu karijeru, neki jer vole klub, a strance smo brzo naučili šta je Crvena zvezda. Držali smo se zajedno i ta titula mi je najdraža u karijeri. Da je Partizan te godine uzeo titulu mislim da bi prestigao Zvezdu po broju titula i pitanje je šta bi se desilo sa klubom...", prisjetio se Ninković i osvrnuo na današnju situaciju: "Zvezda je sada ozbiljan klub koji igra Evropu, ima sedam titula u nizu, dovode se igrači sa ozbiljnim ugovorima... Ja sam došao da osvojim titulu. Na konferenciji sam rekao da nisam Mesi i da se ne očekuju čuda od mene, ali da sam tu da pomognem koliko mogu. I ovaj ožiljak na glavi koliko god da je ružan, za mene je najljepši jer me podsjeća na tu godinu sa Crvenom zvezdom."

Miloš Ninković je ponikao u redovima Čukaričkog, a zatim je igrao za Dinamo iz Kijeva, francuski Evijan, Crvenu zvezdu, ponovo Evijan, Sidnej i na kraju Vestern Sidnej u kojem će završiti igračku karijeru. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 28 utakmica, a u timu Radomira Antića bio je jedan od važnijih igrača nacionalnog tima i učesnik Svjetskog prvenstva 2010. godine.

(SBS/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC