• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj velike karijere - povlači se bivši reprezentativac i šampion Srbije sa Zvezdom!

Autor Dragan Šutvić

Miloš Ninković se oprašta na kraju tekuće sezone.

 Miloš Ninković završava karijeru  Izvor: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Miloš Ninković, nekadašnji reprezentativac Srbije i osvajač titule sa Crvenom zvezdom, objavio je da će završiti igračku karijeru na kraju tekuće sezone u Australiji!

Ninković, koji je prije deset godina sa Beograđanima stigao do titule u domaćem prvenstvu, od 2015. godine nastupa u Australiji, a sedam godina je nosio dres Sidneja prije nego što je "napravio smrtni grijeh" i 2022. godine prešao u tabor rivalskog Vestern Sindej Vonderersa.

Ekipa je trenutno četvrta na tabeli australijskog šampionata, uz četiri boda minusa zavodećim Velingtonom, a nakon ligaškog dijela i plej-ofa, vezista koji će krajem godine proslaviti 40. rođendan okačiće kopačke o klin.

Ukupno je za dva australijska kluba odigrao 241 utakmicu (212 za Sidnej i 29 za Vestern Sidnej), a u dresu Sidneja upisao je 39 golova i 33 asistencije.

Nakon što je devet godina, od 2004. do 2013. godine, bio član kijevskog Dinama, sa kojim je osvojio devet trofeja, stigao je na Marakanu 2013. godine, kako bi pomogao klubu da prekine dominaciju Partizana koja je trajala šest sezona.

Na kraju su crveno-bijeli u tome i uspjeli, stigavši do trofeja uz bod više u odnosu na Partizan, a poslije jedne sezone u Zvezdinom dresu, Ninković se vratio u Francusku, u tabor Evijana, u kojem je bio na pozajmici iz ukrajinskog kluba.

Kako smo rekli, od 2015. godine je u dalekoj Australiji, a sa Sidnejom je tri puta bio prvak ligaškog dijela, te isto toliko puta osvajač trofeja na kraju sezone.

Dres reprezentacije Srbije, u periodu od 2009. do 2012. godine, oblačio je 29 puta, te bio učesnik Mundijala 2010. godine u Južnoj Africi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC