• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igra za trofej i da stigne Partizan! Ulog u finalu nije samo "dupla kruna", već i istorija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-bijeli pred sobom imaju posljednji takmičarski meč u sezoni - igra se za pehar.

 Crvena zvezda Vojvodina finale Kupa Srbije u fudbalu 2024. Izvor: DT/© MN press, all rights reserved

FK Crvena zvezda spremna je za put u Loznicu, na meč finala Kupa Srbije protiv Vojvodine u utorak (20.15 časova). Tim Vladana Milojevića igraće za četvrtu "duplu krunu" crveno-bijelih u nizu, kao i za 28. kup trofej u istoriji, odnosno sedmi od raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Od te sezone 2006/07, prve u kojoj se kup takmičenje nazivalo samo Kup Srbije, Partizan je osvojio sedam trofeja (posljednji 2019), a Zvezda šest (prethodne tri sezone u nizu).

S obzirom na to da je Crvena zvezda nedjeljama unazad uradila sve što joj je bilo potrebno da odbrani titulu i taj cilj i matematički ispunila, meč na novom stadionu "Lagator" u Loznici biće i simboličan kraj takmičarske 2023/24 za ekipu Vladana Milojevića. Pred njom će tokom vikenda biti još samo meč protiv Čukaričkog u subotu i poslije njega će ekipa otići na odmor od nekoliko nedjelja, do okupljanja u junu i početka priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona.

U najavi finala Kupa Srbije, trener Zvezde Vladan Milojević obratio se javnosti i najavio da će njegov tim biti spreman za sve u meču protiv Vojvodine, uključujući i penale. "Očekujem dobru atmosferu. Imam informacije da je Lagator lijep stadion, kao i da je teren dobar. Sjajno je što možemo da se pohvalimo novim stadionima u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, svaka čast na tome državi i Fudbalskom savezu Srbije. Biće nam čast da igramo na tako lijepom zdanju".

Nedavno su Zvezda i Vojvodina i Novom Sadu odigrali uzbudljiv meč, završen bez pobjednika (0:0) i uz konkretnije prilike "lala". "Igraju dobro, kompaktno, imaju svoje mehanizme. Vojvodina ne može nikad da se gleda kroz pojedince, uvijek mora da se posmatra kao tim. Obratićemo pažnju na ekipu, a određeni igrač se uvijek istakne".

Vojvodina je dan prije finala potpisala novi ugovor sa trenerom Božidarom Bandovićem. "Lično znam gospodina Bandovića, riječ je o dobrom treneru, profesionalcu. Dosta toga dobrog je donio Vojvodini, što pokazuju i rezultati", istakao je Vladan Milojević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC