• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagator je bio neophodan Srbiji: Loznica položila ispit - ovo su najjači utisci sa finala Kupa Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najjači utisci iz Loznice, sa stadiona na kojem su igrali Crvena zvezda i Vojvodina.

 stadion lagator u loznici fotografije Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u finalu Kupa Srbije (2:1) i po četvrti put u nizu osvojili "duplu krunu". Na punom stadionu Lagator u Loznici, koji je po prvi put bio domaćin ovako velike utakmice, navijači su imali priliku da vide izuzetno kvalitetan meč. Pored samog fudbala u centru pažnje bilo je i zdanje na kojem je igrana utakmica.

Na mjestu nekadašnjeg stadiona Lagator tokom prethodnih godina izgrađen je novi objekat, jedan od najmodernijih u ovom dijelu Evrope. Sa kapacitetom od preko 8.000 sjedećih mjesta i cijenom od oko 30 miliona evra, Lagator bi trebalo da bude ponos Srbije i jedno od ključnih mjesta za popravljanje infrastrukture u domaćem sportu. U svom punom sjaju Lagator se pokazao gostima iz Beograda i Novog Sada.

Stadion okružuju pomoćni teren sa vještačkom travom, otvoreni bazen i sportska dvorana, pa je jasno da će baš na putu ka Šapcu živjeti čitav sport u Loznici. Lokalni fudbalski klub trenutno se takmiči u Srpskoj ligi Zapad i neće često biti u prilici da napuni stadion, ali bi bilo šteta da jedan od najvećih gradova u Zapadnoj Srbiji ne iskoristi novi stadion za iskorak - plasman u Prvu ligu Srbije, pa možda i Superligu u nekoj od narednih sezona.

ISPUNJAVA KRITERIJUME!

Navijači Crvene zvezde i Vojvodine imali su priliku da vide kako stadion u Loznici nije izgrađen za trećeligaški fudbal. Lagator ispunjava kriterijume za Superligu, ali i za evropske mečeve. Postoje problemi o kojima se već pisalo u domaćoj javnosti, posebno se aludiralo na travu koja nije bila u idealnom stanju, ali mnogo je više pozitivnih stvari.

Prije svega, ono što je isticano kao najveći problem stadiona u Loznici riješeno je na fantastičan način. "Super atmosfera, teren perfektan, to doprinosi kvalitetu igre. Vidjeli ste kako je fudbal podignut na viši nivo", rekao je Uroš Spajić. Još konkretniji bio je Vladan Milojević, koji je nakon meča istakao da bi mnogi srpski tereni bili uništeni zbog kiše kakva je Loznicu pogodila na dan finala. Travnata podloga na Lagatoru kao da nije ni osjetila pljuskove, pa čak i grad koji je padao. Zapravo je kiša samo "podmazala", pa smo gledali veoma dinamičan duel u borbi za trofej u Kupu Srbije.

AKUSTIKA!

Iako je bilo skeptičnih kada se saznalo da će na stadionu u Loznici dvije navijačke grupe bodriti svoje timove, ispostavilo se da je stadion bezbjedan za takve mečeve i da mečevi mogu da se organizju bez ikakvih problema. Navijači Crvene zvezde smješteni su iza jednog, navijači Vojvodine iza drugog gola, a pune su bile i obje bočne tribine. Možda je u prenosu djelovalo da nisu, ali to je samo zato što su navijači iz  ćoškova "popunili" centralna mjesta na tribinama.

Takođe, tokom prenosa vam je možda djelovalo da se na stadionu čuju samo policijske sirene, ali to zapravo nije ni blizu realnosti. Oni koji su bili na stadionu mogli su da čuju spektakularna izdanja sa obe tribine, pa bi to moglo da bude preporuka da Loznica i narednih godina bude domaćin posljednjeg meča u Kupu Srbije. Istina, srpski fudbal sada ima stadione i u Leskovcu, odnosno Zaječaru, gdje bi bilo zanimljivo vidjeti najbolje srpske ekipe, ali teško je očekivati da navijači mogu bolje da se čuju na nekom od ta dva stadiona.

NOVINARIMA NAJBOLJI USLOVI!

Predstavnici medija smješteni su na zapadnu tribinu stadiona Lagator, a pozicije koje su dobili novinari moraju da budu jedan od najjačih uslova. Recimo, mesta namijenjena novinarima mogu da se uporede sa onima koje je Mančester siti odredio na "Etihadu" - odmah iza klupe za rezervne igrače dva tima, tek nekoliko redova od terena, gotovo tačno na sredini igrališta. Pogledajte kako je izgledala gradnja Lagatora:

Treba istaći da su fantastično organizovani i ulaz na stadion, dolazak do mesta na tribini, odlasci u salu za konferencije ili miks zonu,... Na samoj tribini gdje su novinarska mjesta ima i više nego dovoljno mesta za neometan rad novinara, što je rijetkost za srpske stadione, posebno one koji su građeni u prošlosti. 

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Crvena Zvezda vs Vojvodina
Izvor: Kurir/Petar Aleksić
Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC