• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić "otkucao" Englezima gdje je Srbija slaba i jaka pred EURO: Dvije godine tu se nismo popravili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nemanja Vidić govorio otvoreno o reprezentaciji Srbije pred EURO2024.

 Nemanja Vidić dobre i loše strane reprezentacije srbije Izvor: SkySports/Screenshot/MN Press

Do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostalo je samo 11 dana, a do prve utakmice Srbije na turniru - "orlovima" ostaju još dvije prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske. Na njima bi trebalo da vidimo napredak u igri u odnosu na kvalifikacije, dok isto tako čekamo da li će se i na koji način zahtevima selektora Dragana Stojkovića prilagoditi i novi reprezentativci...

Prije svega je potrebno popraviti igru u odbrani koja najviše brine celu naciju uoči meča sa Engleskom (16. jun), a to je u razgovoru za "Skaj Sports" otkrio i bivši kapiten državnog tima Nemanja Vidić. Nahvalio je Vidić kvalitet u napadu, međutim vrlo ga brine dio tima u kome je i sam igrao - pošto "orlovi" u odbrani nisu ostavili dobar utisak i već dugo je to naša najveća "boljka" koja nikako da se popravi na bolje.

"Šta možete da očekujete od Srbije? Mislim da ćemo ići dosta naprijed, da ćemo davati golove, to je dobro posljednjih par godina. Posebno je to bio slučaj u Kataru, ali smo primili osam golova. Ako pogledate Srbiju sada poslije dvije godine, nismo se popravili u tom aspektu i to je još problem. Imamo nekoliko dobrih igrača, ali problem je što igraju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Ne znam kakvog će fizičkog stanja biti pred EURO2024 godinu, ali to su jako važni igrači za nas, oni koji kreiraju golove i koji ih postižu", rekao je Nemanja Vidić.

"Dosta toga treba da se sredi pred Evropsko prvenstvu, nadam se da će selektor Piksi to učiniti. I mislim da bi za nas bio uspjeh da prođemo grupnu fazu", objasnio je Vidić mišljenje nacije uoči početka takmičenja gdje su rivali Srbije u grupnoj fazi Engleska, Slovenija i Danska.

Prema njegovim riječima, zna se ko su najopasniji igrači Srbije: "Na koga da obratite pažnju? Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić... Oni daju golove, idu naprijed, dobar je i Kostić. Imamo igrače koji mogu da vam naude".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC