• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi, Englezi vam spremaju zamku! Pred EURO 2024 važnom igraču mijenjaju mjesto na terenu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Defanzivac postaje vezni fudbaler kako bi Englezi protiv Srbije bili ofanzivniji!

 Garet Sautgejt mijenja ulogu Trentu Aleksanderu-Arnoldu Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije sprema se za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a prvi protivnik na turniru biće Engleska. Tim Gareta Sautgejta važi za jednog od najvećih favorita ovog ljeta, a engleski selektor sprema "klopku" za sam početak takmičenja - protiv Srbije bismo jednog od najboljih engleskog tima mogli da vidimo u neobičnoj ulozi.

Kako pišu britanski mediji, selektor Garet Sautgejt blizu je odluke da desnog beka Liverpula Trenta Aleksander-Arnolda prekomanduje u vezni red! Navodno, defanzivni fudbaler bi dobio ulogu jednog od dva zadnja vezna igra u formaciji 4-2-3-1 i u paru sa Arsenalovim Deklanom Rajsom gradio bi igru Engleske, iako mu to inače nije posao.

Razlog za ovakvu odluku vjerovatno se krije u nevjerovatnim ofanzivnim kvalitetima Aleksander-Arnolda, koji i u ekipi Liverpula ima izuzetan uticaj na napadački dio tima. Česta ubacivanja, fantastične duge lopte, odlični centaršutevi i izvođenje prekida su Trentove jače strane, pa nije ni čudo što Sautgejt želi da ga pogura bliže golu Srbije.

Selektor Engleske Garet Sautgejt ima izuzetan izbor na poziciji desnog beka, što je Trentova prirodna pozicija. Trenutno se čini da će uz desnu aut liniju u odbrani igrati iskusni Kajl Voker, dok će na lijevom boku biti Kiran Tripije, takođe desni bek. Aleksander-Arnoldu bi u postavi trebalo da bude namijenjeno mjesto u veznom redu, a Sautgejt ga je probao na tom mjestu i u prijateljskom meču protiv Bosne i Hercegovine. Bek Liverpula odigrao je fantastičan meč, po mnogima bio igrač utakmice, a u samom finišu je postigao i pogodak.

Dragan Stojković Piksi i njegovi saradnici moraće u narednim danima da se bave i ovom opcijom. Do prve utakmice na Evropskom prvenstvu ima samo šest dana, a "orlovi" će za to vrijeme morati da se spreme i za opciju u kojoj se Trent Aleksander-Arnold na terenu pojavljuje kao jedan od veznih igrača.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC