• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mi mrzimo Engleze više od vas! MONDO sa Škotima u Minhenu: Razbijte ih, molimo vas!

Odmah po dolasku u Minhen, navijači Škotske pružili su podršku reprezentaciji Srbije. Nije da nas toliko vole, ali teško da nešto više mrze od Engleza. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

 Škoti za Mondo o Englezima Izvor: Milutin Vujčić/MONDO

Dolazak u Minhen, tri dana pred početak Evropskog prvenstva, u najavi je govorio da će sve "goreti" od promocije turnira. Međutim, već na aerodromu potpuno drugačija slika u odnosu na Dohu. Tek po koji volonter ispred EURO2024, lopti i maskota ni na vidiku, teško da bi iko mogao da pogodi da će se u ovom gradu igrati nekoliko utakmica, uključujući one Srbije sa Slovenijom i Danskom. Čini se da su samo na oprezu bili na pasoškoj kontroli, koji su digli pogled vidjevši da dolaze ljudi iz Srbije, već ozloglašeni u medijima pred početak takmičenja.

Ali, imamo srećom i "braću" u tome. U pitanju su Škoti koji su već spremni za otvaranje turnira protiv domaćina Njemačke, 14. juna na "Alijanc areni". Alan, Gordon i Tim, koga sam tri puta morao da čitam za ime zbog "jakog" naglaska odmah su srušili sve predrasude o huliganima, nakon što su to prvo morali da objasne i policiji.

"Šta dočekujemo na otvaranju? Nadamo se da će da bude neriješeno!", rekli su uglas sva trojica, kojima sam odmah rekao da su veći pesimisti od navijača Srbije sa kojima sam imao šanse da pričam pred EURO2024.

"Teška nam je grupa, ali mi smo ovdje da se zabavljamo, a ako pobijedimo nekoga to je samo plus", poručuje Alan koji je odmah prepoznao moj naglasak i pogodio da sam iz Srbije. A kada sam ih pitao za koga će navijati na meču Srbije i Engleske, tu su imali manju dilemu nego Nijemca koji bira između koljenice i čizburgera.

"Za vas navijamo, svim srcem? Što, pa mi ih više mrzimo od vas. Pjevaćemo da ih mrzimo i protiv Njemačke, to je najvažnije od svega!", kazali su Škoti u kiltovima, poželjevši našoj reprezentaciji puno sreće, ispitujući čak i da li imamo šanse da prođemo dalje. Pokušao sam da širim optimizam, mada mi i samom u stomaku nešto "stoji". A gdje da širim defetizam kada su već stali na našu stranu protiv Engleske i zdušno će nas podržati ka prva tri boda na Evropskom prvenstvu.

Ispričao sam im i za Škote koji su prije nekoliko godina na "Karađorđu" u Novom Sadu čistili snijeg pred meč sa Srbijom, ali nisu bili među njima, ali dobro pamte da im je jedan Srbin "prije sto godina" ostao urezan u sjećanju kada su igrali protiv Čehoslovačke. Jedva da je i ta država postojala kada smo mi posljednji put igrali na Evropskom prvenstvu, pa kako sad da budemo pesimisti kada smo toliko čekali.

(mondo.rs - Milutin Vujičić)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC