• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS tzv. Kosova tužio FSS! Poslali saopštenje u UEFA, traže hitnu reakciju!

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski savez tzv. Kosova podnio je tužbu protiv FSS zbog navijača na Evropskom prvenstvu.

 Fudbalski savez Kosova tužio Fudbalski savez Srbije Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Novi haos na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Poslije sramotnih poteza albanskog novinara i reakcije od strane srpskog fudbalskog saveza (FSS) sada se dogodio još jedan skandalozan potez. Fudbalski savez tzv. države Kosovo tužio je FSS i poslao saopštenje u UEFA i traži hitnu reakciju.

Oni su tužili Srbiju zbog navjiača, odnosno zbog povika sa tribina koji su širili "političke, šovinističke i rasističke poruke protiv tzv. Kosova" tokom utakmice između Srbije i Engleske koju je tim Gereta Sautgejta dobio golom Džuda Belingema.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Obavještavamo javnost da smo zvanično reagovali kod UEFA zbog prikazivanja zastava, slogana i povika srpskih navijača sa političkim, rasističkim i šovinističkim porukama tokom meča na EURO 2024. Neprekidno prikazivanje takvih poruka na jednom velikom događaju je nerazumno i apsudrno i dokazuje se mržnja koja se širi u Srbiji prema svojim susjedima.

U žalbi koju smo podnijeli, sa neophodnim dokazima, zahtijevamo od UEFA stroge disciplinske mjere protiv FSS pošto nije prvi put da se ovo dešava. Tražimo od organizatora da prate situaciju kako bi se izbjeglo prikazivanje ovakvih transparenata na narednim utakmicama jer to krši pravila UEFA. Takvi povici su motivacija za nacionalističke grupe i ugrožavaju krhku bezbednost regiona.

Stojimo čvrsto u odbrani vrijednosti fudbala i promociji onoga što UEFA predstavlja, a to su inkluzija, jedinstvo i strast prema fudbalu. U isto vrijeme branimo i dostojanstvo države. Pozivamo UEFA da obrati pažnju i da spriječi da ljudi sa takvim ponašanjem i filozofijom mržnje nemaju mjesto na fudbalskim stadionima. Ovakvi događaji ne smiju da služe za promociju govora mržnje", zaključuje se u saopštenju.

Baš čudno da nigdje u tom saopštenju nisu navedene provokacije u vidu "dvoglavog orla", promocije "Velike Albanije" i raznih drugih skandala koji su mogli da se vide u Njemačkoj...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC