• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve veze imaju patka i zec sa Piksijem i Srbijom? Snimak iz studija RTS postao hit!

Autor Dragan Šutvić

U studiju RTS-a pokazivali su sliku patke i zeca kao objašnjenje za ono što čeka selektora Piksija i reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

 Srbija EURO 2024 patka i zec  Izvor: MN Press/Printscreen/RTS

Zašto je studio RTS-a poslije poraza Srbije od Engleske na Evropskom prvenstvu pokazivao sliku patke i zeca i kakve to veze ima sa reprezentacijom? To je jedno od glavnih pitanja na društvenim mrežama poslije prvog meča "orlova". Većina ljudi je zbunjena ovim.

Fudbalski trener Nemanja Milinčić, koji je bio u stručnom štabu Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi i u stručnom štabu Mladena Krstajića u Bugarskoj, analizirao je meč na nešto drugačiji način. Prvo je pitao goste u studiju da li vide patku ili zeca na slici, pa je onda dao objašnjenje.

"Uloga selektora Stojkovića je da nas ubijedi da svi ovdje vidimo zeca. Predstoje nam dvije važne utakmice. Njegova uloga je veoma bitna, zato što ako jedan igrač u svlačionici vidi patku... Onda se plašim da možemo da ne ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali", rekao je Milinčić.

Sve ovo je određena vrsta aluzije na sve što se dogodilo poslije meča kada je Dušan Tadić dao izjavu da je trebalo da počne meč, a ne da uđe sa klupe. Pa je onda uslijedila reakcija selektora Piksija na njegovu rečenicu...

Da se vratimo i na spomenutu optičku iluziju. U pitanju je ilustracija filozofa Ludviga Vitgenštajna pod imenom "Zec ili patka". U zavisnosti od toga šta vidite, postoje različita objašnjenja.

Zec - Ukoliko ste vidjeli zeca onda je logika na prvom mjestu kod vas, ali to ne znači da ste hladni i da nemate osjećanja. Imate duboke emocije, ali se ne trošite uzalud. Ne gubite živce ni vrijeme na osobe koje to ne zaslužuju.

Patka - Ako vidite patku onda je vjerovatnoća velika da se vaš život sastoji od emocionalnog impulsa. Mijenjate raspoloženje brzo, skloni ste naglim odlukama i u većini slučajeva odlučujete srcem, a ne glavom. Intuicija vam je izražena i ukoliko pogrešno procijenite osobu ljuti ste na sebe.

Patka i zec - Ukoliko ste na slici vidjeli i zeca i patku onda kod vas vlada balans između razuma i emocija. Kreativni ste i možete da mijenjate slike iz jednog lika u drugi. Vrhunac kreativnosti je ako vidite oba u isto vrijeme.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC