• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prije 2 godine ga veličali, sad im ne valja!" Mišljenje građana Srbije: Ko treba da bude selektor reprezentacije?

Autor Dragan Šutvić

Šta kažu građani Srbije - da li na mjesto Piksija treba da dođe novi selektor?

 MONDO anketa ko treba da bude selektor Srbije Izvor: MONDO

Nakon što je reprezentacija Srbije doživelja neuspjeh na Evropskom prventsvu u Njemačkoj, pokrenuta su i pitanja u vezi sa tim ko je odgovoran za ispadanje iz takmičenja - loša igra ili ne tako dobra procjena selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Spekuliše se i o navodnoj smjeni Piksija sa mjesta selektora, ali još nema provjerenih informacija da li će do navedene promjene doći. 

Ekipa portala Mondo provjerila je kakvo mišljenje građani imaju o Piksiju i pitala ih ko po njihovom mišljenju treba da dođe na mjesto selektora.

"Može, na primjer, Jokanović. Može neki stranac da dođe, ovi naši očigledno ne funkcionišu. Ako je Murinjo mogao da dođe u Fenerbahče može da dođe i neko od tih poznatijih ljudi", smatra naš sagovornik.

Naš sljedeći sagovornik smatra da je funkcija selektora veoma zahtjevna, pa se iz tog razloga mnogi ne bi snašli u ovoj ulozi.

"Mislim da je to pitanje na koje nemam odgovor. Zato što mnogi treneri ne bi željeli da se prihvate tog posla. Iz razloga što mjesto selektora iziskuje očigledno i pritisak javnosti. Iziskuje očigledno i jedan dugotrajan rad. Takođe, posao selektora Srbije je nezahvalan jer on mora tačno da procijeni igrače, koju ulogu može da obavlja, mora da zavede red i disciplinu i uvede neku svoju etiku. Vrlo je zahtjevan posao, pitanje je i da li bi se mnogi snašli", kaže stariji gospodin.

Pogledajte

03:11
Anketa Ko treba da nasledi Piksija
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pojedini smatraju da Piksi treba da ostane na mjestu selektora, budući da je baš on poslije toliko godina odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo.

  • "Ne mislim da bi bilo ko uradio bolje nešto od Piksija. Tako da treba pustiti čovjeka još koju godinu", kaže gospodin.
  • "Mislim da bi promjena bila loša i da se ne bio nastavilo naprijed, u odnosu na sadašnji nivo fudbala. Ipak on najbolje poznaje igrače i može da nadogradi to što je falilo. Prije samo godinu i po, dvije smo ga veličali. Odveo je reprezentaciju u Katar, sada odjednom kada centarfor omaši gol, onda je on loš. Znači, treba tražiti neke individualne greške. Jednostavno nismo imali dovoljan broj šuteva na gol da bismo ostvarili pobjedu. Recimo, Hrvatska je bila loša, da se igralo šest minuta u nastavku oni bi sada igrali osminu finala. Igralo se osam, igrač je šutnuo, dao gol i oni su ispali", objašnjava naš sagovornik.

Naš sljedeći sagovornik smatra da bi najbolje bilo da na mjesto selektora dođe stručnjak iz inostranstva koji je u reprezentaciji da zavede red i disciplinu.

"Novi selektor treba da bude mlađi čovjek. Na drugom mjestu, neko ko je steako iskustvo i disciplinu u inostranstvu. Neko ko nije navikao na ovo naše 'rekla kazala', na uticaje raznih ljudi, već da po svom nahođenju, iskustvu i pameti organizuje posao i da izabere najbolje igrače."

Još jedan od naših sagovornika smatra da na mjesto selektora treba da dođe Slaviša Jokanović.

"Recimo, Jokanović. To mi je palo na pamet, tako da može on", kaže jedan mladić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC