• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba - Joakim Lev novi selektor Srbije?!

Autor Dragan Šutvić

Joakim Lev mogao bi da zamijeni Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije.

 Joakim Lev novi selektor Srbije Izvor: Youtube/FIFATV/MN Press

Ko će da zamijeni Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije? Hoće li to da bude stranac? Postoji šansa i za to. Jedna od opcija za mesto selektora je Joakim Lev, prenosi "Kurir". Kako stvari stoje on je jedna od opcija da preuzme "orlove" u narednom periodu.

"U vrhu FSS napravljen je plan da se struka povjeri stranom stručnjaku i to čovjeku koji iza sebe ima bogatu biografiju. Napravljen je i izbor i budući selektor mora da dođe iz Njemačke ili Italije, zemalja koje su imale ozbiljne uspjehe na velikim takmičenjima. Plus, kao stranac ne bi bio pod uticajem i pritiskom od bilo koga, radio bi u miru i birao igrače po kvalitetu, ne po starim zaslugama, minulom radu ili određenim faktorima", navodi se u tekstu.

Kontakt sa Levom navodno je ostvaren još proljetos kada su trajali pregovori sa Piksijem oko novog ugovora. Dio vrha FSS bio je protiv produženja pred početak Evropskog prvenstva, a Stojković je navodno u jednom momentu rekao da neće voditi reprezentaciju ukoliko ne potpiše ugovor. Zbog toga je uspostavljen kontakt sa Levom koji je tada bio zainteresovan za novi posao.

Lev je fudbalsku karijeru proveo uglavnom u Njemačkoj i igrao za Frajburg, Štutgart, Frankfurt i Karlsrue, pa je onda odlučio da ode u Švajcarsku i igrao je za Šafhauzen, Vintertur i Frojnfeld. Upravo je u mlađim kategorijama Vintertura počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama, prvi samostalni posao bio mu je u Frojnfeldu.

Odatle je otišao u Štutgart i prvo bio pomoćnik, pa privremeni trener i onda je dobio ulogu glavnog trenera i odatle je krenuo njegov uspon. Što se reprezentacije Njemačke tiče prvo je radio kao pomoćnik Jirgena Klinsmana od 2004. do 2006. godine i onda je postao selektor 2006. i vodio nacionalni tim sve do 2021. godine. Osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014. godine, treće mjesto na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, dok sa Evropskog ima srebro 2008. i dvije bronze (2012. i 2016. godine).

Anketa

Ko će biti novi selektor Srbije?

  • Slaviša Jokanović

    27.23% (55)

  • Vladimir Ivić

    5.45% (11)

  • Savo Milošević

    8.91% (18)

  • Miroslav Đukić

    0.99% (2)

  • Veljko Paunović

    23.76% (48)

  • Stranac

    24.26% (49)

  • Neki drugi srpski trener

    9.4% (19)

Ko će biti novi selektor Srbije?

Rezultati

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

igor gertner

ja mislim da pude Stranac

Igi

Zasto sve nemac da bude, a oni nas urnisu, nemac najbolji svinjar a mi bili najbolji pre 1 vek, nemac najbolji naucnik , a mi potomci najvecih na svetu, nemac najbolji trener pa jeste ali imamo mi zlata u mladjim selekcijama mislim da oni trebaju dobiti priliku jer imaju pozitivna iskustva cak i najbolja, mozda uspeju preslikati na a selekciju

Max

Prvo smijeniti konpletan Fudbalski savez, pa onda birati novog selektora

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC