• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva ostavka u srpskom fudbalu poslije neuspjeha! Saopštena novinarima na aerodromu: "Zabrinut sam za budućnost"

Autor Dragan Šutvić

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije podnio je ostavku.

 Jovan Šurbatović podnio ostavku Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović povući će se uskoro i to je saopštio novinarima prilikom sletanja aviona sa ekipom i stručnim štabom iz Njemačke. "Što se tiče moje ostavke, još prije Evropskog prvenstva sam najavio iz drugih razloga u razgovoru sa najbližim saradnicima da ću napustiti funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza posle Evropskog prvenstva."

Srbija nije uspjela da prođe grupnu fazu i ni na ovom velikom turniru nije ostvarila pobjedu. Šurbatović je naglasio da bi problem trebalo da bude posmatran mnogo šire od aktuelnog trenutka.

"Imamo mi tu mnoga važnija pitanja o kojima treba stručna javnost da razgovara - kuda ide srpski fudbal, ko će zamijeniti igrače koji su sada igrali na Evropskom prvenstvu, slojede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija u septembru, od marta imamo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i kao neko ko je dugo u srpskom fudbalu, ozbiljno sam zabrinut za budućnost srpskog fudbala."

Jovan Šurbatović je u FSS od 1. avgusta 2016. godine kada je obavljao dužnost zamjenika generalnog sekretara, nedugo zatim 9. decembra 2016. godine izabran je na funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije. U prethodnom periodu bio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda (2011-2016) u tri mandata, a neposredno prije toga i potpredsjednik Privremenog organa rukovođenja u FSB (2010-2011).

U nekoliko mandata bio je član Skupštine FK Crvena zvezda i član UO AK Crvena zvezda. Bio je predsjednik RK Crvena zvezda (dupla kruna i učešće u Ligi šampiona 2004) i direktor FK Radnički Obrenovac u vrijeme najvećih uspejha kluba (plasman u Super ligu i dvije superligaške sezone 2001-2004). U dva mandata obavljao je funkciju predsjednika Atletskog saveza Beograda i člana UO Atletskog saveza Srbije (2009-2016), kao i člana UO Sportskog saveza Beograda i Predsjednika Komisije za program i finanasije u istom periodu.

Od jula 2019. godine obavlja dužnost člana UEFA Het-trik komiteta, a od sezone 2017/18 i funkciju UEFA delegata na utakmicama UEFA Lige šampiona i Lige Evrope i Prvenstva Evrope 2021.Član UEFA.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC