• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na EURO 2024: Trebalo je da gledamo Srbiju, ali "orlovi" više nisu u Njemačkoj!

Autor Dušan Ninković

Fudbalska reprezentacija Srbije kao poslednja u grupi napustila turnir, a Slovenci će umjesto "orlova" na Portugal.

 EURO 2024 osmina finala Francuska Belgija Portugal Slovenija Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Nastavlja se Evropsko prvenstvo u fudbalu - nažalost, bez reprezentacije Srbije. A mogli su "orlovi" u osminu finala, pa da sada trese i daleko veća euforija, dok kao trećeplasirani tim u ovoj grupi čekamo meč protiv Portugalaca predvođenih Kristijanom Ronaldom na posljednjem Evropskom prvenstvu u njegovoj prebogatoj karijeri...

Ovako ćemo morati da pratimo neke druge reprezentacije! Umjesto Srbije gledaćemo Sloveniju koja će pokušati da napravi senzaciju protiv Portugala, ali to je tek drugi meč dana. Prije toga će na teren Francuska i Belgija, što je utakmica koju praktično čitava Evropa čeka - zbog kvaliteta i ambicija ova dva tima.

FRANCUSKA - BELGIJA

Možda i najveći derbi u osmini finala Evropskog prvenstva gledaćemo danas od 18:00 časova, pošto i Francuska i Belgija imaju ideju da stignu do same završnice takmičenja. Francuzi su na turnir došli kao jedan od tri najveća favorita za osvajanje, a ova generacija predvođena Didijeom Dešanom već zna kako se bilježe uspjesi na velikim takmičenjima - osvojili su Mundijal u Rusiji i igrali finale u Kataru.

Prvi meč nokaut faze turnira donijeće im susret protiv neugodne Belgije, u kojoj nekoliko najzvučnijih imena vjerovatno pleše po posljednji put na Evropskom prvenstvu. Zlatna generacija tamošnjeg fudbala nije uspjela da dođe ni blizu zlata, pa Jan Vertongen, Aksel Vitsel, Kevin de Brujne, Janik Karasko i Romelu Lukaku imaju poslednju priliku sa uspjeh na Evropskom prvenstvu.

PORTUGAL - SLOVENIJA

Da je bilo malo više sreće, sad bismo se pripremali da protiv Kristijana Ronalda gledalo Srbiju! Kao one noći u Lisabonu, kada je Aleksandar Mitrović golom u nadoknadi vremena poslao "orlove" u Katar, a njih u baraž za Svjetsko prvenstvo. Istina, sada Portugal djeluje dosta jače nego tada - možda i kao jedan od najozbiljnijih timova koji nisu u prvom krugu favorita.

Sa druge strane terena biće Slovenci koje fantastično predvodi Matijaž Kek. Iako nema mnogo zvučnih ideja, ekipa igra kao u transu - "navijeni" su kao sat, ne spuštaju ritam ni protiv favorita, a kada se pogleda jedinstvo tima možda su i najkompaktnija ekipa na šampionu. Njihov meč protiv Portugala gledaćemo od 21:00.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Nismo trebali jer nismo zasluzili ni da nam se ime spomene.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC