• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić u dva minuta objasnio kako se izvlači novac od transfera "Dođeš na potpis, a tamo sjede dva brata..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zoran Mamić pričao o lošem iskustvu poslovanja sa Arsenalom i objasnio kako se izvlači novac iz kluba.

 mamic objasnio kako se izvlaci novac od transfera Izvor: STRINGER/EPA

Zdravko Mamić i njegov rođeni brat Zoran važili su za najveće "mahere transfera" na Balkanu pošto je u njihovo vrijeme Dinamo u inostranstvo prodao veliki broj fudbalera i to za ogroman novac. Među njima je bio i transfer iz 2007. godine, kada je Dinamo za 13,5 miliona evra prodao napadača Eduarda da Silvu u Arsenal.

Još kao tinejdžer je Eduardo stigao u akademiju Dinama, polako se probijao i dobio hrvatski pasoš, a potom je slavni engleski klub zakucao na vrata "Maksimira". Dogovorili su se lako, utanačili sve detalje, ali potom je Zorana Mamića dočekalo vrlo neprijatno iznenađenje kada je došao u London. U podkastu "Dvije strane" ispričao je kako se zapravo "završavaju transferi", čak i kada se pregovara sa najvećim klubovima svijeta.

Izvor: EPA/FELIPE TRUEBA

"Ja vam mogu ispričati situaciju oko transfera Eduarda da Silve, kako to funkcioniše. Sve smo dogovorili i došli smo na potpis ugovora u London. Ulazimo u kancelariju, sjede dva Pakistanca ili Indijca. Nikad ih nismo vidjeli. I nismo u tom trenutku ni pitali, došli su ugovori i provjeravamo ih i vidim da su za posrednike kluba ili posla - napisana imena ta dva brata. Pitam ko su oni, kažu mi da su oni agenti koji su uradili taj posao. Pitam ja tu Eduarda da li ih poznaje? Ja ih prvi put vidim u životu. Arsenal je njih centrirao iz svog interesa i rekao sam da to neću potpisati. Ja u ime Dinama, a Eduardo u svoje ime. Nikad ih nismo vidjeli. Tada još TMS sistem nije bio na snazi, Arsenal je sebi za agente izabrao njih i platio im proviziju", ispričao je Zoran Mamić koji je u Dinamu bio na poziciji igrača, trenera i direktora.

U međuvremenu,Zdravko Mamić je pravosnažno osuđen za "izvlačenje" novca iz Dinama (15.30 miliona evra) na šest i po godina zatvora, dok je njegov brat dobio kaznu zatvora na četiri godine i osam mjeseci.  

Već duže vrijeme njih dvojica nisu u Hrvatskoj, već su stacionirani u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo takođe posjeduju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:47
EURO2024 - ANKETA - Da li srpski navijači navijaju za Hrvatsku
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC