• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić objasnio zašto napušta srpski fudbal! Ćutao zbog reprezentacije, otkrio šta mu je najviše smetalo

Autor Dragan Šutvić

Nemanja Vidić je objasnio razloge zbog kojih više neće biti delegat na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

 Nemanja Vidić se povukao iz skupštine FSS Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Vidić odlučio je da napusti Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije (FSS), odnosno više neće biti delegat ispred Jedinstva sa Uba. U intervjuu za "Sport Klub", Vidić je objasnio da odluku nije donio tokom EURO2024, odnosno ističe da nema veze sa reprezentacijom Srbije koja nije uspjela da napravi iskorak.

"Definisao sam je znatno ranije, poslije majskog zasjedanja u Staroj Pazovi. Razočaravajućeg i poražavajućeg za mene iz tri razloga", kazao je Vidić i objasnio u čemu je problem:

"Zapanjilo me odbijanje delegata da diskutujemo o problemima namještanja utakmica u Srbiji. I to u mjesecu kad je UEFA dojavila čak pet utakmica po sumnjom, vjerovatno i više od toga, čak 97 odsto delegata smatralo je da nema razloga za razgovore, niti diskusiju, o tome. Samo da pričamo, priznamo i otvorimo problem, ništa više! Ostali su nijemi, kao da se namještene utakmice ne tiču nikoga od nas… Kao da nije u pitanju naša zemlja, Srbija, domaći fudbal.“

Prema njegovim riječima, na ostavku su uticale još neke stvari u FSS. To je prije svega Vijeće za rješavanje sporova FSS, za koje kaže da je mjesecima u "konstantnoj blokadi i da nema ni osnovni sastav", što utiče na sve u srpskom fudbalu, dodajući da su posebno pogođeni fudbaleri.

"Kome je to u interesu, zašto su delegati odbili da pričamo o tome, zar nije logično da se nađe rješenje u konačnoj formi? Sličan primjer nezamisliv je u Evropi. Nisam razumio poruku 97 odsto delegata da je i to tema za ćutanje i izbegavanje", rekao je Vidić.

U svm obraćanju, Vidić je rekao da je "shvatio poruku većine" i da prihvata da je logično da se povuče, ocjenjujući da je možda "greška u njemu".

"Možda je greška u meni, možda nisam dobro postavio polazne teze, možda nema ni potrebe da se priča, diskutuje, pokreću šire teme o onome što nas, evidentno, muči", poručuje Vidić dodajući i da je s razlogom čekao da se sva dešavanja oko Evropskog prvenstva završe.

"Nijednom riječju nisam htio da utičem na ambijent u reprezentaciji. Znam koliko je teško, pružam podršku fudbalerima, ekipi, svjestan delikatnosti trenutka. Uvijek sam bio faktor pomirenja, jedinstva, čovjek spreman da rješava probleme. Ne da ih stvaram, niti učestvujem u njima! Naprotiv! Ponudio sam se prije godinu i po da pomognem, ponosan na tim saradnika, ljudi od ugleda i integriteta. Za srpski fudbal, nikad protiv! Reprezentacija ima podršku Nemanje Vidića u maksimalnom kapacitetu. Opet se vraćam na neophodnost ozbiljne diskusije i rasprave. Pitam – zar je toliko teško otvoreno razgovarati?"

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC