• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Pjaca se vratio u Dinamo!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski ofanzivac svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih evropskih fudbalera.

 Marko Pjaca se vratio u Dinamo Izvor: Profimedia

Još jednu sezonu u hrvatskom fudbalu trijumfalno je završio zagrebački Dinamo. I uz sve probleme koje su imali, promjene trenera, kikseve na domaćoj i međunardonoj sceni, odlaske pojedinih bitnih igrača, momci sa Maksimira pokazali su da su najbolji klub u državi. Pojačanja za narednu sezonu biće u skladu sa tom reputacijom!

Dinamo Zagreb predstavio je Marka Pjacu, doskorašnjeg igrača Rijeke, a prije samo godinu dana fudbalera slavnog Juventusa. Povremeni hrvatski rperezentativac vratio se kao slobodan igrač u hrvatski fudbal prethodnog septembra, a sada je Rijeka na njegovom transferu zaradila 1.500.000 evra jer će toliko Dinamo platiti svog nekadašnjeg fudbalera.

Marko Pjaca ponikao je u mlađim kategorijama Dinama, a preko Lokomotive stigao je u prvi tim čiji je član bio dve sezone. Tim iz Zagreba prodao ga je u ljeto 2016. godine Juventusu - u transferu teškom nešto manje od 30 miliona evra! Ređale su se pozajmice u Šalke, Fiorentinu, Anderleht, Đenovu, Torino i Empoli, prije nego što ga je Juventus pustio da pojača Rijeku.

Za slavni crno-bijeli tim sa sjevera Italije odigrao je tek 21 meč, uz jedan postignut gol, pa se može reći da nije opravdao ni djelić uloženog novca. Ipak, ostaće zabilježeno da je sa italijanskom ekipom osvajao trofeje, a da je igrao čak i u Ligi šampiona - jednom protiv Dinama, jednom protiv Sevilje i dva puta protiv Porta u nokaut fazi, kada je postigao svoj jedini gol za klub.

Prethodna sezona bila je impresivna za Pjacu, koji se u Hrvatsku vratio kako bi "oživio" karijeru. Odigrao je 31 meč za Rijeku, uz sedam postignutih golova i pet asistencija. Već na drugom meču za tim postigao je dva pogotka i ekipu vodio ka trijumfu u osmom kolu šampionata. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC