• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Željo" se ponovo pojačao iz Tuzla sitija! Poslije golmana, došao i veznjak

Autor Dragan Šutvić

Huso Karjašević je stigao na Grbavicu.

 Huso Karjašević novi igrač Željezničara Izvor: Armin Heric/Armin Heric/fkz.ba

Više od pet godina je Huso Karjašević bio prvotimac Tuzla sitija. Sa klubom se rastao na kraju prošle sezone, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, u kojoj će, nakon promjene sredine, i dalje nastupati.

Vezni igrač rođen 1997. godine u Švelmu (Njemačka) nosiće u narednom periodu dres Željezničara, a ugovor je potpisan na godinu plus godinu dana.

Prije dolaska u Tuzlu siti, Karjašević je bio član Podrina iz Janje i Fortune Regensburg, da bi potom upisao 140 nastupa u dresu Tuzlaka, sa kojima je, između ostalog, bio i na evropskoj sceni, u ljeto 2022. godine, igrajući u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Karjašević je, inače, neslavno završio boravak u Tuzla sitiju. U 31. kolu prošle sezone, u duelu sa Borcem (2:6), na terenu je proveo samo tri minuta. Dobio je crveni karton, pa je tako propustio posljednja dva kola, odnosno duele sa Zrinjskim i Veležom.

Prvi trening sa novim saigračima Karjašević će obaviti već danas u 16:00 časova. U subotu tim sa Grbavice ima slobodan dan, dok je za nedjelju u ranim jutarnjim časovima planiran polazak na Zlatibor, na drugi dio priprema.

Karjašević je, inače, drugi novajlija u Željezničaru ovog ljeta a da je stigao iz Tuzla sitija. Prije njega, učinio je to golman Tarik Abdulahović, a novi igrači u klubu, u pauzi između dvije sezone, postali su i Ivan Đorić, Bože Vukoja, Azur Mahmić, Edvin Odinaka i Marin Karamarko.

Mnogo je duži spisak igrača koji su otišli – na njemu su Nedim Mekić, Vahid Selimović, Ajdin Mulalić, Filip Dujmović, Haris Ovčina, Andrija Drljo, Dženan Haračić, Edin Biber, Semir Štilić, Edin Cocalić, Adonis Bilal, Josip Mijić i Antonio Pavić, koji je završio karijeru.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC