• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonsko krilo novo pojačanje Željezničara: Ginuću na terenu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Krilni fudbaler iz Sjeverne Makedonije Matej Cvetanoski (26), novi je igrač Željezničara, a potpisao je ugovor na dvije godine, saopštio je u petak sarajevski klub.

 Matej Cvetanoski novi igrač FK Željezničar Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Matej Cvetanoski je rođen 18. augusta 1997. godine u Skopju. Igrao je za Makedoniju, Pelister Bitolu, Vardar, Škupi, AP Breru, mađarski Đer i albanski Partizani. U protekloj sezoni je za Breru odigrao 25 utakmica na kojima je postigao četiri gola i dodao četiri asistencije.

U karijeri je dva puta osvajao titulu prvaka Sj. Makedonije i jednom titulu prvaka Albanije. U sezoni 2019/2020 je sa Vardarom osvojio titulu, a doprinos je dao sa tri gola i sedam asistencija. U sezoni 2021/2022 sa Škupijem je bio prvak Sj. Makedonije, a postigao je pet golova i dodao šest asistencija.

Bivši omladinski reprezentativac Sj. Makedonije igra na pozicijama desnog i lijevog krila, a već se priključio ekipi plavih na pripremama na Zlatiboru.

"Moji prvi utisci su super, stadion je veoma lijep. Govori se o ovom klubu da je veliki i da ima dobre navijače, te sjajnu atmosferu na stadionu. Jedva čekam da zaigram. Imam nekoliko prijatelja u ovoj ligi, čuo sam dobre riječi o fudbalu u BiH i mislim da je korak naprijed u mojoj karijeri igrati ovdje. Navijači Želje mogu očekivati da ću dati sve od sebe i ginuti na terenu", rekao je Cvetanovski, a prenio klupski sajt.

Inače, Makedonac je već osmo pojačanje za klub sa "Grbavice" nakon dvojca iz Tuzle sitija Huse Karjaševića i Tarika Abdulahovića, a ranije su u Želju stigli Ivan Đorić, Bože Vukoja, Azur Mahmić, Edvin Odinaka i Marin Karamarko.

Mnogo je duži spisak igrača koji su otišli – na njemu su Nedim Mekić, Vahid Selimović, Ajdin Mulalić, Filip Dujmović, Haris Ovčina, Andrija Drljo, Dženan Haračić, Edin Biber, Semir Štilić, Edin Cocalić, Adonis Bilal, Josip Mijić i Antonio Pavić, koji je završio karijeru.
Interesantno, na pripremama na Zlatiboru nisu se našli niti Nigerijac Temin Adebajo i Gabrijel Mačić, a više u sarajevskom klubu nema mjesta za Džozefa Amou, internacionalca iz Gane.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC