• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stipo Marković vratio se u BiH: Nekadašnji igrač Širokog Brijega potpisao za Željezničar

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni fudbaler do sada je nosio dres slovenačkog Radomlja, a ranije je već sarađivao sa trenerom "plavih" Denisom Ćorićem.

 Stipo Marković Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Nekadašnji fudbaler Širokog Brijega, zagrebačke Lokomotive, Rudeša i Radomlja, Stipo Marković (30), potpisao je ugovor sa sarajevskim Željezničaroma na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Marković je rođen 3. decembra 1993. godine u Kiseljaku. Prošao je omladinske selekcije Širokog Brijega, a potom je za seniore igrao sedam godina. Zatim je tri godine nosio dres zagrebačke Lokomotive, pola godine je igrao za Rudeš, a od ljeta 2022. član je Radomlja.

"Prezadovoljan sam što sam postao igrač Željezničara. Nadam se da ću ispuniti očekivanja. Zahvalio bih se svima u klubu i treneru Ćoriću s kojim sam sarađivao u Širokom i o njemu sve najbolje. Protiv Želje sam igrao dosta puta, imam samo riječi hvale, svaka čast navijačima i veoma cijenim ovaj klub. Dolazio sam gledati par utakmica, prošle sezone sam bio protiv Zrinjskog i stvarno sjajna atmosfera. Daću najviše što mogu i brzo ću se prilagoditi i nadam se da će to biti dovoljno da napravimo nešto više", rekao je Marković.

Marković je u prošloj sezoni odigrao 38 utakmica za Radomlje. Stipo igra na poziciji lijevog beka, a večeras će obaviti prvi trening sa ekipom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC