• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šveđani ili Farani su sigurni protivnici Borca! Malme silan protiv Klaksvika!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Malme ili Klaksvik sigurno će biti jedan od protivnika banjalučkog Borca ma kako da se okonča dvomeč sa solunskim PAOK-om u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 Malme pobijedio Klaksvik potencijalni rival FK Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U slučaju da Banjalučani uspiju da naprave čudo i eliminišu šampiona Grčke, a već u srijedu u Solunu će igrati prvu utakmicu, naredni rival crveno-plavih vrlo vjerovatno će biti švedski Malme, koji je u prvoj utakmici deklasirao Klaksvik sa Farskih Ostrva rezultatom 4:1 (3:0).

Iako sljedeće sedmice predstoji revanš kod Farana, Šveđani su vrlo izvjesno osigurali prolaz zahvaljujući pogocima Lasea Jonsena (dva) i Huga Bolina u prvom, odnosno Sorena Rieksa u drugom poluvremenu. Farani su uspjeli u nastavku da postignu počasni pogodak zahvaljujući Arniju Frederiksbergu.

Zahvaljujući žrijebu u Nionu, odlučeno je i da u slučaju da izabranici Mladena Žižovića izgube u duelima protiv Grka, u trećem kolu kvalifikacija Lige Evrope odmjere snage sa poraženim iz dvomeča u Malmeu, što znači vrlo izvjesno Klaksvikom.

Dakle, u tom slučaju bi Banjalučani ponovo išli na gostovanje na Farska Ostrva, za koje ih ne vežu lijepe uspomene s obzirom da ih je prije dvije godine na startu kvalifikacija Konferencijske lige izbacila ekipa B36 Toršavna.

Ipak, sad je situacija dosta drugačija nakon što je Borac eliminisao albansku Egnatiju, pa bi trijumf nad ekipom iz Farskih Ostrva osigurao svoj evropski cilj, a to je učešće u grupnoj fazi Konferncijske lige, odnosno plej-ofu Lige Evrope.

Bio bi to nesumnjivo veliki uspjeh za banjalučki klub.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC