• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina bomba za Ligu šampiona! Stigao je najskuplji igrač u istoriji kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda predstavila Felisija Milsona, reprezentativca Angole.

 crvena zvezda dovela felisija milsona Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda je obezbijedila jedan od najvažnijih potpisa u ljetnjem prelaznom roku - novi fudbaler srpskog šampiona je Felisio Milson (24), krilni fudbaler koji bi trebalo da bude posljednji dio slagalice koju sklapa Vladan Milojević. Milsona u Beogradu čeka mjesto uz lijevu aut-liniju, odakle bi trebalo da bude opasnost po gol protivnika.

Rođen je u Luandi, a prije punoljetstva preselio se u Portugal gdje je nastavio svoj fudbalski razvoj. Igrao je za Lekseš, Maritimo i razvojni tim tog kluba, a zatim za Nižnji Novgorod, Ankaraguču i Makabi u kojem je proveo prethodnu sezonu. Na 40 mečeva u dresu tima iz Izraela Felisio Milson upisao je sedam golova i 12 asistencija, a bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu koji je tokom ljeta preuzeo srpski trener Žarko Lazetić.

"Za sada imam utisak da je sve kako treba, lijepo sam dočekan, uzbuđen sam i jedva čekam da sve počne. Dobio sam dosta poruka od Zvezdinih navijača. Zaista mi se sviđa stadion. Najvažnije mi je da pomognem timu, ali uvijek sam srećan kada na terenu mogu da driblam i igram jedan na jedan, to me ispunjava. Radiću kako bih pomogao ekipi što više mogu. Gledao sam dosta Zvezdinih utakmica, ali je vječiti derbi poseban", istakao je Milson, koji je broj 27 izabrao jer mu se sviđa.

Sportski direktor Mitar Mrkela istakao je da će Felisio Milson donijeti dodatni kvalitet ekipi Vladana Milojevića. "Veoma sam zadovoljan što smo potpisali igrača koji nam dolazi iz Makabi Tel Aviva - Milsona. Pratili smo ga dugo, čitavu prošlu sezonu. Odigrao je na visokom nivou, postigao sedam golova i zabilježio 13 asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača, kako Makabija, tako i cijele izraelske lige. To je igrač kog smo tražili, profil fudbalera koji će mnogo značiti našoj ekipi. Vjerujem da će se u Crvenoj zvezdi dobro snaći i odigrati i bolje od onoga što je prikazao u Makabiju", rekao je Mrkela.

Govorio je sportski direktor našeg kluba i o igračkim karakteristikama novog fudbalera Crvene zvezde. "Tražili smo brzog igrača, fudbalera koji može da napadne prostor, Milson je takav igrač. Snalazi se dobro i na malom prostoru, a ima odličnu brzinu, koja će doprinijeti 'ubojitosti' našeg tima. Doveden je upravo zbog Lige šampiona i zbog domaćeg prvenstva, igrač je koji može i na jednom i na drugom planu da nam donese dodatni kvalitet", zaključio je Mrkela.

Felisio Milson je rođen 12. oktobra 1999. godine u Luandi, Angola. Fudbalski put je gradio van domovine, u Portugalu, da bi ga potom nastavio u Rusiji i Turskoj, a u potpunosti se dokazao noseći dres Makabi Tel Aviva. Etablirao se kao jedan od najboljih fudbalera u prvenstvu Izraela, a ujedno je postao i standardan reprezentativac Angole.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:40
Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC