• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Bajčetić na raskrsnici: Ostanak na "Enfildu" ili povratak u Španiju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Devetnaestogodišnji fudbaler srpsko-španskog porijekla Stefan Bajčetić najvjerovatnije će napustiti "Enfild" i vratiti se u Galiciju iako se toj opciji protive navijači Liverpula.

 Stefan Bajčetić pozajmica Selta Izvor: Profimedia/Ian Stephen/ProSports/Shutterstock

Selta je prema tvrdnjama lokalnih medija u španskoj Galiciji spremna da pozajmi asa Liverpula Stefana Bajčetića. Klub sa "Enfilda" takođe nema ništa protiv pozajmice, ali zahtijeva od zainteresovanih klubova da Bajčetiću garantuje minutažu jer centralnog vezistu planiraju za budućnost.

Engleski mediji bliski Liverpulu navode da je povratak u Seltu atraktivna opcija za Bajčetića jer je u Vigu i započeo igračku karijeru i prošao Seltinu akademiju.

Bajčetića su zavoljeli navijači Liverpula tokom sezone 2022/23 u kojoj je briljirao pod vođstvom bivšeg menadžera Jirgena Klopa, ali ga je povreda spiječila da nastavi sa dobrim partijama. Prošle sezone je zabilježio samo tri nastupa za prvi tim Redsa.

Ipak, novi menadžer Arne Slot je bio zadovoljan Stefanovom igrom protiv Betisa, pa je moguće i da će mladi centralni vezista ostati u Liverpulu.

"Mislim da morate uzeti u obzir kod Stefana da je bio odsutan godinu dana, skoro godinu i po. Dakle, ako je mladi igrač van terena toliko dugo, morate mu dati malo vremena. Ali vidio sam već danas nekoliko dobrih akcija i nekoliko pogrešnih, jer je malo presporo reagovao. Ali mislim da je to normalno ako si bio van terena toliko dugo, onda ti je potreban ritam, potrebno ti je vrijeme za igru ​​da još više rasteš. Ali mislim da je pokazao neke dobre trenutke tokom pola sata koliko je igrao", rekao je Slot za klupsku TV o Bajčetiću.

Navijači Liverpula su kategorički protiv jer iz njihove perspektive dozvoliti odlazak je u najmanju ruku čudna odluka s obzirom na ogroman broj utakmica koje će Redsi odigrati ove sezone. Čak se i engleski mediji s pravom pitaju zbog čega će onda klub pustiti Stefana na pozajmicu u Seltu.

Podsjetimo, Stefan je rođen u mješovitom braku - otac mu je Srbin Srđan Bajčetić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine, dok mu je majka iz Galicije. Srđan Bajčetić je svojevremeno igrao za Seltu, u čijim je mlađim kategorijama i Stefan ponikao prije nego što ga je primijetio Liverpul.

Zbog svog srpskog i španskog porijekla dugo se pričalo o tome za koju će reprezentaciju igrati Stefan Bajčetić. Mladi fudbaler Liverpula, čini se, odlučio je da zaigra za "crvenu furiju", za koju je već igrao u mlađim kategorijama.

U dresu "crvenih" ukupno je odigrao 22 meča i postigao jedan gol.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC