• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga oslabljena dočekuje Široki Brijeg: Da pokažemo kvalitet, ko god bude na terenu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dobojska Sloga, koja je u dosadašnjem dijelu sezone osvojila samo dva boda, igra tek drugi domaći meč u Premijer ligi BiH.

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Sloga je na četiri odigrane utakmice osvojila samo dva boda, te u Doboju sigurno ne mogu biti zadovoljni startom nove sezone. Ipak, treba imati u vidu izuzetno težak raspored, činjenicu da je tim Vlade Jagodića odigrao tri od četiri utakmice van svog stadiona, te probleme sa igračkim kadrom.

Naredni rival Dobojlijama u nedjelju od 15 časova biće Široki Brijeg. Samo pobjeda na "Lukama" zadovoljila bi sve one kojima su "crveno-bijeli" u srcu.

"Utakmica koja dolazi je mjerilo kako će nam izgledati svi domaći mečevi ukoliko ne budemo donosili bodove i sa strane. Težak raspored i odgađanje utakmica prouzrokovalo je da mi trenutno imamo dva boda. Imali smo tri gostovanja i prvo kolo protiv najnezgodnijeg rivala, Sarajeva. Ta dva boda ne mogu zadovoljiti nikoga", jasan je Jagodić uoči duela sa Širokobriježanima.

U timu sloge neće biti povrijeđenih Mladena Veselinovića i Fedora Predragovića, a tek u ponedjeljak će se znati stepen povreda. Josip Kvesić i Franko Dadić bili su van stroja, oporavili su se i trenirali, te će vjerovatno biti u sastavu. Damir Sadiković je stekao pravo nastupa, dok Jagodić ima problema i sa "bonus" igračima, s obzirom na to da su povrede doživjeli Jakov Barbarić i Ognjen Šešlak.

"Široki Brijeg je na tri gostovanja osvojio sedam bodova i to je veliko upozorenje za nas. Bez obzira ko sutra istrčao na teren, realnost je da shvatimo kakva je situacija i da nam odgovaraju samo tri boda. Uz uvažavanje Širokog Brijega i kolege Karačića, ako želimo da uđemo u mirnu luku prije reprezentativne pauze i lakšeg rasporeda, mi moramo ići na pobjedu, a kad je moranje, može biti vrlo teško. Ipak, smatram da imamo dovoljno iskusnu ekipu da u jednoj ovakvoj utakmici pokažu pravo lice."

Sloga je trenutno pri samom dnu tabele, ali uvjeren je Jagodić da će njegov tim uskoro krenuti ka "zlatnoj sredini".

"Želimo svima onima koji sumnjaju u nas da pokažemo da imamo kvalitet, da smo ekipa i da smo spremni da ostvarimo ciljeve zbog kojih smo angažovani ovdje. Pozivam navijače da dođu, potrebna nam je njihvoa podrška, jer samo jednu utakmicu smo igrali na svom terenu. Bitno nam je da sutra napravimo prelaz u pozitivu jer mislim da su sljedećih četiri-pet utakmica možemo mnogo bodova da uberemo", poručio je Jagodić.

Haris Salkić iz Sanskog Mosta sudiće duel na "Lukama".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC