• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demirović dao opširan intervju za špansku Marku: "Otac mi je sve, Džeki sam se oduvijek divio"

Autor Haris Krhalić

Uoči utakmice Štutgarta i Real Madrida, bh. napadač Ermedin Demirović dao je opširan intervju za španski list u kojem je govorio o svojoj karijeri, trenutnoj formi, idolima te očekivanjima od večerašnje utakmice.

 ermedin demirović Izvor: norbert schmidt / Alamy / Alamy / Profimedia

Novo izdanje Lige šampiona, kakvo nikada ranije nismo gledali, počinje u utorak uveče - utakmicama Juventus - PSV i Jang bojs - Aston Vila.

U terminu od 21 časa biće odigrane još četiri utakmice, a publici u BiH će sigurno biti najzanimljivija ona između Real Madrida i Štutgarta na kojoj će bh. napadač Ermedin Demirović pokušati da nastavi golgeterski niz.

Demirović je u Štutgart stigao polovinom jula, a odličnim igrama u novom klubu privukao je pažnju i španskih medija koji su ga označili kao glavnu prijetnju za kraljevski klub.

U opširnom intervju za Marku, Demirović je govorio o mnogobrojnim temama, a najprije je komentarisao svoju formu.

“Zaista sam u odličnoj formi. Nastavio sam gdje sam stao u Augzburgu prošle sezone, a u novom klubu se osjećam sjajno. Tim takođe odlično funkcioniše, što je i najvažnije. Uvjeren sam da će ljudi vidjeti dobar tim na Santjago Bernabeu.”

Na pitanje šta za njega znači igrati prvu utakmicu Lige šampiona na Bernabeu, Demirović je poručio:

“Biće to veoma posebno, bez sumnje. To je ostvarenje sna igrati u Ligi šampiona i igrati na jednom od najboljih stadiona na svijetu protiv najboljeg kluba na svijetu. Imao sam sreću da svoj prvi profesionalni nastup odigram na Kamp Nou, s Alavesom, a sada ću igrati Ligu šampiona na Bernabeu. Nevjerojatno je...”

Svjestan je i Demirović da neće biti lako kao u domaćem prvenstvu, a večeras će ga u stopu pratiti Antonio Ridiger.

“Biće to velika borba, jer je Ridiger jedan od najboljih defanzivaca na svijetu. Mislim da će to biti zabavan okršaj. U Real Madridu su svi vrhunski igrači i bez obzira na kojeg igrača da pogledate, vidjećete svjetsku klasu, ali konkretno u ovom slučaju, nema sumnje da je suočavanje s igračima poput Ridigera izazov.”

Demirović o idolima

Na pitanje ko mu je idol, Demirović je u prvi plan stavio oca, ali naravno nije moglo da prođe ni bez saigrača iz reprezentacije Edina Džeke kojem se, kako on kaže, uvijek divio.

Moj idol je moj otac, uvijek broj jedan. Što se tiče sporta, Ibrahimović i Džeko. Džeko je idol u mojoj zemlji, referenca, jedan od najboljih igrača na svijetu i uvijek sam mu se divio. Igrati s njim u reprezentaciji sada je ostvarenje sna”, rekao je Demirović, a onda još jednom pomenuo oca:

Moj otac je sve za mene. Uvijek je bio tu da me podrži, da me podiže u najtežim trenucima. Dao mi je sve, od kada sam bio dijete, vodio me na sve treninge, utakmice...”

Fudbaler porijeklom iz Sanskog Mosta na kraju se iznio svoja očekivanja od večerašnje utakmice.

“Mi idemo s puno odlučnosti na Bernabeu. Znamo da moramo obaviti posao kako treba, da će biti trenutaka kada ćemo morati biti zajedno u odbrani i drugih kada ćemo pokušati napasti kako bismo nanijeli štetu Real Madridu. Mislim da smo dobro pripremljeni i pokušaćemo odigrati veliki meč”, zaključio je naš reprezentativac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC