• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin kandidat za klupu Dinama iz Zagreba: Bivši trener Zvezde dobija šansu karijere?

Čeka se reakcija javnosti, a u Dinamu razmišljaju da angažuju Srbina Aleksandra Jankovića.

 Aleksandar Janković kandidat za klupu Dinama Izvor: MN PRESS

Dinamo iz Zagreba je katastrofalno počeo sezonu u Ligi šampiona, pošto je na gostovanju Bajernu ubjedljivo poražen (9:2) i trenutno zauzima posljednje mjesto na jedinstvenoj tabeli 36 klubova koji učestvuju ove sezone. Odmah nakon toga donesena je odluka da se otpusti trener Sergej Jakirović, a na njegovu poziciju mogao bi da stigne Srbin.

Kako prenose pojedini hrvatski mediji, menadžer Mate Jozipović preko svojih saradnika ponudio je predsjedniku kluba Velimiru Zajecu da angažuje Aleksandra Jankovića. Nekadašnji trener Crvene zvezde slobodan je i mogao bi odmah da preuzme ekipu, a sigurno bi bio i daleko isplativija opcija od pojedini rješenja koja se posljednjih dana pominju u medijima.

Kao prvi kandidat za klubu Dinama pojavio se Niko Kovač, ali bi on vjerovatno zatražio da bude ubjedljivo najplaćeniji trener u istoriji fudbala na ovim prostorima, sa platom od preko 2.500.000 evra godišnje. Nešto jeftiniji su ostali kandidati, a Aleksandar Janković spada u one pristupačnije kada je riječ o novcu koji bi tražio za navedeni posao.

Ipak, još nije blizu dogovor hrvatskog kluba i srpskog trenera. Janković je zanimljiv čelnim ljudima kluba sa Maksimira, ali... Oni za sada osluškuju reakcije javnosti i čekaju da vide kako će navijači primiti vijesti o potencijalnom angažovanju Srbina. To znači da će i Janković morati da sačeka još nekoliko dana prije nego što ga Dinamo kontaktira, ukoliko odluče da sa njim krenu u nastavak sezone.

Za sada se kao rješenja pominju Niko Kovač i Željko Sopić, ali i bivši treneri Dinama poput Igora Bišćana i Nenada Bjelice. Tu je i opcija da na klupi ostane Sandro Perković koji će voditi tim nakon Jakirovićevog odlaska. Sa druge strane, Aleksandra Jankovića mogli bi da kvalifikuju poslovi u Crvenoj zvezdi, belgijskom fudbalu ili u Kini, gdje je radio posljednjih nekoliko godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC