• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara: Nije Sarajevo bilo bolje svih 90 minuta - neriješeno najrealnije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Denis Ćorić, trener Željezničara, mišjenja je da je remi na derbiju protiv Sarajeva bio najrealniji rezulztat u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Denis Ćorić Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Sarajevo i Željo su podijelili bodove na "Koševu" u odličnom meču, koji je prokomentarisao strateg plavih sa "Grbavice".

"Prvo poluvrijeme je najbolje otkako sam došao ovdje, takvog Želju hoću. Ono mi daje samopouzdanje. Pored gola, žao mi je što nismo zabili još jedan-dva gola, jer smo imali tri-četiri 100% šanse. Drugo poluvrijeme, znali smo da imamo unutrašnjih problema, gdje tri-četiri igrača nemaju dovoljan broj treninga. To smo znali. Sarajevo je dominiralo drugo poluvrijeme. Žao mi je što smo primili gol na takav način. Jedan dobar derbi. Neriješeno je možda najrealniji rezultat", rekao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, razlog slabije igre u drugom poluvremenu su kadrovski problemi.

"Imamo unutrašnjih problema. Fali nam bitan igrač, Samir Radovac. Al-Džaber nema tri-četiri-pet treninga. Hiroš je imao udes, preskočio je bezbroj treninga. Huso igra prvu utakmicu nakon četiri mjeseca. Patili smo drugo poluvrijeme. Momci su zaslužili, krvavo su se borili. Sigurno da nam ovaj bod puno znači, jer smo protiv Zrinjskog igrali prije tri-četiri dana. Znali smo neke stvari, ali se i protivnika nešto pitalo. Zasluženo neriješen rezultat", smatra trener Želje.

Nije se složio da je Sarajevo bilo mnogo bolje.

"Ako uzmemo prvo poluvrijeme, trebalo je biti dva-tri razlike za nas. Ne slažem se da je Sarajevo bilo bolje svih 90 minuta. Da smo otišli na dva ili tri razlike, ne znam na šta bi otišlo", ističe Ćorić.

"Prvo poluvrijeme smo igrali 4:3:3, željeli smo napasti Sarajevo i uspjeli smo u tome. Al-Džaber nam je tražio zamjenu. Svi znamo šta nam on znači, dečko je imao te okolnosti, on će se podići. Ja kao trener imam maksimalno povjerenje u njega. Znali smo da ćemo imati tih problema. Drago mi je da je derbi protekao u fer ozračju. Hvala Manijacima na ovakvom dolasku. Teška utakmica za tri dana, treba se što prije resetovati", dodao je trener Željezničara.

Krpić i Cavnić neće igrati protiv Posušja.

"Proba ćemo naći rješenje. Prvo ćemo se dobro odmoriti. Nadam se da ćemo naći najboljih 11. Što se tiče igrača sa klupe, vidim kako rade na treningu, oni jedva čekaju da uđu u prvih 11. Vjerujem da će opravdati to povjerenje oni koji dobiju priliku", istakao je Ćorić, a prenio "Sport 1".

Svoje viđenje derbija dao je i trener bordo tima Zoran Zekić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Hvala navijačima na predivnoj atmosferi. Bili su dostojni ovog derbija. Ušli smo prenervozno. Imali smo puno problema na dugim loptama. Nismo iskomunicirali ko ide sa Krpićem u skok, iz toga smo gubili puno dugih lopti. Ide ona naredna, ne traži kruha preko pogače, pa smo sami sebe unervozili. Drugo poluvrijeme smo bili apsolutno dominantni, dosta prilika, nije htjela ući u gol. Čestitam Željezničaru na odličnoj igri i borbi", rekao je Zekić na početku.
Bordo tim je bio mnogo bolji u drugom poluvremenu.

"Cijela ekipa se digla. Radili smo cijelo vrijeme pritisak, postali smo kombinatorniji. Nažalost, imali smo i problema, morali smo raditi zamjenu, imali smo problem i sa Bubanjom, koji praktički nije trebao ni igrati zbog zdravstvenog stanja. Cijela ekipa se digla u drugom poluvremenu. Nažalost, imali smo par igrača koji su bili pod ručnom. Da su bili malo raspoloženiji, rezultat bi bio puno raspoloženiji za nas", smatra hrvatski stručnjak.

"Ne bih potencirao Unušića. Kada bih rekao da ne bih ništa mijenjao nakon ovakvog prvog poluvremena, bio bih bahata budala. Naravno da bih promijenio. Sami smo sebe iznenadili prvo poluvrijeme. Nije sramota reći da se nekad nešto pogriješi. Željo je bio bolji u prvom poluvremenu, a mi u drugom. U drugom smo zabili jedan, ali nismo zabili dosta toga što smo trebali. Derbi je uvijek težak. Pričam o tome kao da sam ih odradio 100... Željeli smo pobjedu, imam o čemu razgovarati s igračima, ali sam zadovoljan s igrom u drugom poluvremenu. Zaista su igrači ostavili srce na terenu".

Večeras se povrijedio Domagoj Pavičić.

"Bio je klizeći start. Bol u kvadricepsu. Došao je kod nas praktički bez odigrane utakmice je došao kod nas", otkrio je trener Sarajeva.

"Probao sam sa Lulićem jer sam očekivao da će izaći puno hrabrije. Jako nam je slaba bila protočnost i donosili smo jako loše odluke u iznošenju lopte. Tu smo bili jako spori i dali smo Željezničaru vremena da se brzo prebroji. Ima takvih dana. Slažem se da to može puno bolje sa strane mene i ekipe. Jesam, nesretan sam pomalo, prvenstveno zbog toga što u prvom poluvremenu nismo dali sve od sebe. Htio sam ovim ljudima podariti pobjedu, to su zaslužili zbog ove podrške", dodao je Zekić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC