• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda smijenila trenera na dan utakmice, pa doživjela "debakl" – Sloga slavila u "derbiju začelja" na Tušnju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dobojlije upisale trijumf na Tušnju protiv direktnog rivala u borbi za opstanak. Toni Jović dvostruki strijelac za Slogu.

 PLBIH 9. kolo Sloboda - Sloga 0-3 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sloboda i Sloga sastali su se u subotu na Tušnju u „derbiju začelja“, prije kojeg su i jedni i drugi doživjeli velike promjene. Dobojlije su prije par dana smijenili trenera Vladu Jagodića, a Tuzlaci su na dan utakmice izabrali novog predsjednika Azmira Husića koji je odmah smijenio trenera Marka Maksimovića i postavio Darka Mitrovića, međutim, to nije urodilo plodom.

Sloga je pobijedila je Slobodu na Tušnju rezultatom 3:0 i tako stigla do izuzetno važna tri boda, pošto je savladan direktan rival u borbi za opstanak, dok je Sloboda i nakon devetog kola PLBIH lige bez pobjede sa samo dva remije i čak sedam poraza.

SLOBODA – SLOGA 0:3 (0:1)
/Jović 6, 79, /

Iako se radi o ekipama sa dna tabele gledali smo odličan duel sa mnoštvom prilika, a pogodak je pao poslije samo šest minuta.

Nakon greške domaćeg golmana Muminovića, Jović se u par koraka namjestio, a onda lijepo poslao loptu u mrežu za vođstvo Sloge 1:0.
Prštalo je u prvih 45 minuta, redale su se prilike, u redovima domaćih najčešće je prijetio Obren Cvijanović koji je u 12. Minutu nakon jednog duela pao u šesnaestercu, međutim, sudija se nije oglasio, a uprkos brojnim protestima domaćih nije bilo ni reakcije iz VAR sobe.

Novi problem za trenera Darka Mitrovića, koji je jutros preuzeo Slobodu nakon što je novi predsjednik tuzlanskog kluba Azmir Husić uručio otkaz Marku Maksimoviću, bila je povreda Mirze Delimeđca, zbog koje je u 19. minutu napustio teren.

Napadala je Sloboda, a u razmaku od samo dvije minute imala je dvije odlične prilike za izjednačenje. Prvo je Hasanbegovićev udarac glavom poslije kornera završio pored stative, a potom je Cvijanović imao sjajnu priliku kada je pobjegao odbrani Sloge i šutirao, međutim, njegov udarac vrhovima prstiju Bojan pavlović odbio je u korner.

Mogao je to Veselinović nešto kasnije da kazni, dobro se okrenuo u šesnaestercu i šutirao, ali je njeggov šut u odsudnom trenutku izblokirao Hasanbegović.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Golman Sloge istakao se i na startu nastavka kada je odbranio udarac Cvijanovića sa nekoliko metara, međutim , napadač Slobode nije baš najbolje zahvatio tu loptu.

Nakon toga gledali smo veliku borbu na sredini terena, a tek 17-ak minuta prije kraja vidjeli i jednu opasniju situaciju, kada je Talison odlično povukao i ušao u šesnaesterac, međutim, Ristić je odlično intervenisao i spriječio opasnost po gol Pavlovića.

Samo nekoliko minuta kasnije sve je riješeno , a čovjek odluke na ovom meču je definitivno Toni Jović.

Imao je napadač Sloge naravno podršku svojih saigrača, koji su uzeli loptu Hrvanoviću, a onda je ona preko Mrkaića i Đekića stigla do Jovića koji pogađa za 2:0.

Ni to nije bio kraj patnje Slobode, koja je u sudijskoj nadoknadi doživjela pravi debakl. Mrkaić je presjekao jednu poprečnu loptu u šesnaestercu Slobode i šutirao, a nakon odbrane Muminovića na loptu je natrčao Đekić poslao je u mrežu za 3:0 i najubjedljiviji poraz Tuzlaka ove sezone.

Premijer liga BIH, 9. kolo

Sloboda – Sloga 0:3 (0:1)
/Jović 6, 79, Đekić 90+4/

Velež Zrinjski 20.45

Nedjelja

Igman – GOŠK 13.00

Željezničar – Posušje 15.00

Borac – Radnik 21.00

Ponedjeljak

Široki Brijeg – Sarajevo 18.00



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC