• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski navijači napravili skandal": Švajcarci opleli zbog Kosovo je Srbija, a za jedno se prave ludi

Autor Dragan Šutvić

Švajcarski tabloid "Blik" bavi se navijanjem na meču Srbije i Švajcarske u Leskovcu. Optužili su srpske navijače za "nacionalističke pjesme i zastave", dok su u prvi plan stavili i zviždanje himni.

 Švajcarci o navijanju u Srbiji  Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je Švajcarsku 2:0 (1:0) u okviru trećeg kola Lige nacija, a činjenica da im je to treći poraz u takmičenju - i da će sigurno u "B" diviziju - izgleda nije glavna tema u ovoj zemlji. Umjesto toga, Švajcarci su prije svega kukali na stanje terena u Leskovcu na šta im je Piksi odgovorio, dok se tamošnji tabloidi bave navijačima koji su bodrili Srbiju na stadionu "Dubočica".

Tako švajcarski tabloid "Blik" prenosi utiske o atmosferi tekstom: "Srpski navijači napravili skandal na utakmici nacionalnog tima", uz nadnaslov - nacionalistička dešavanja u Leskovcu. U tom tekstu, koji potpisuje Nikolas Horni, navodi se tako da su se srpski navijači "nesportski ponašali" i to zbog "nacionalističkih povika i zastava".

"Početak meča nije obilježio samo posjed lopte Švajcarske, nego i nacionalističko skandiranje. Nekoliko puta u prvih deset minuta srpski navijači vikali su Kosovo je Srbija. Ali, nije to jedino problematično ponašanje domaćih. Prije meča, pojavila se zastava koja pokazuje ne samo mapu Srbije, nego i Kosova u srpskim bojama - iako je prije meča stiglo saopštenje da su dozvoljene samo zastave Srbije i Švajcarske. Ta zastava je nestala na neko vrijeme, ali kada je meč počeo, nacionalističko parče tkanine je opet bilo vidljivo", navode Švajcarci.

Podsjećaju tako Švajcarci da je Srbija bila i ranije kažnjavana, nagovještavaju da bi i sada slično moglo da se desi, dok ističu i da nije to jedini razlog zbog kog su navijači Srbije privukli pažnju. Navodi se i da je himna Švajcarske - intonirana na početku utakmice - glasno bila izviždana.

Jasno je da je sve to "zakuvao" kapiten Švajcarske Granit Džaka, njemu su i navijači zviždali cijeli meč, zaista nema potrebe da se Švajcarci prave naivni, dok je navijanje u Leskovcu zaista bilo na visokom nivou. Jedna stvar je doduše zasmetala Piksiju.

"Da mi neko objasni nešto, jer ne razumijem najbolje... Mi vodimo 2:0, tamo negdje u 80. i nekom minutu i čujem sa tribina 'Ajmo, ajde, svi u napad'. E, te stvari ne razumijem", poručio je selektor Srbije dodavši da "treba ljudi malo da se edukuju" i da je skroz drugačiji pogled na meč kada je 2:0.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra protiv Španije u utorak od 20.45 u Kordobi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC