• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" nakon poraza od Mađarske: Teško razočarenje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Utakmicu u Zenici protiv Mađarske prokomentarisali su Esmir Bajraktarević i Nikola Katić.

 Esmir Bajraktarević i Nikola Katić izjave nakon poraza BiH od Mađarske Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Mladi fudbaler Bosne i Hercegovine Esmir Bajraktarević prvi put je zaigrao od prvog minuta u dresu "zmajeva" u porazu od selekcije Mađarske (0:2) u četvrtom kolu Lige nacija.

Pred 10.000 navijača na zeničkom "Bilinom polju", kapiten Mađarske Dominik Soboslaj sa dva gola presudio je izabranicima Sergeja Barbareza, koji je nakon utakmice konstatovao da je "ovo realnost BiH".

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko takođe je prokomentarisao utakmicu u Zenicu, a svoje viđenje dao je i mladi fudbaler američkog Nju Ingland Revolušna Esmir Bajraktarević, koji je prvi put bio starter.

"Dobro smo otvorili utakmicu, dobro odigrali prvih 20 minuta, ali onda su se desile male greške, koje moramo da ispravimo. Ja sam posvećen da napredujem. Ja sam mlad igrač ovdje i svaki dan dobijam savjete od strarijih igrača da ostanem fokusiran samo na fudbal", izjavio je Bajraktarević.

Defanzivac Nikola Katić, koji je u najavi govorio da je krajnje vrijeme da se prekine s podjelama u BiH, navodeći primjer poplava u Jablanici, ustalio se u sredini bh. odbrane.

"Teško razočarenje. Izgubili smo utakmicu koja je bila direktni duel za ostanak u Ligi A nacija i za baraž za SP. Nismo zaslužili, nismo bili pravi. Moramo se iščupati iz ovoga i raditi dalje. Brzo je novo okupljanje, moramo igrati što bolje u klubovima, raditi jače i sljedeći put kad se okupimo dati više i bolje i nadam se ostvariti bolje rezultate. Dobar dio utakmice bili stabilni, ali primili smo dva gola iz grešaka, prvi iz odbijene i izgubljene lopte na sredini, drugi iz loše procjene. Ne mogu reći da su nas nešto nadigrali, već da su igrali pametnije nego mi. Nismo ispoštovali ono što je selektor tražio od nas i to je realan rezultat na kraju", rekao je Katić, koji je protiv Mađara dobio parni žuti karton pa će propustiti naredni meč u njemačkom Frajburgu.

Osim poraza "zmajeva", i navijači BiH zajedno sa Mađarima su obrukali sve u Zenici skandaloznim skandiranjem "Ubij Srbina".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC