• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Apsolutno čudesna noć!" Žižović poslije pobjede: Demantovali smo one što su rekli da nećemo osvojiti ni bod!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Nemamo vremena za slavlje niti možemo, dolazimo u tri ujutro, ništa ne radi", našalio se trener Borca Mladen Žižović poslije velikog trijumfa Banjalučana na Kipru.

 mladen žižović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca poslije remija sa Panatinaikosom napravili su novi istorijski uspjeh i savladali APOEL 1:0 u meču drugog kola Konferencijske lige.

Stefan Savić pogodio je iz slobodnog udarca u 63: minutu i tako srušio šampiona Kipra.

„Apsolutno čudesna noć za nas i sve koji nas podržavaju na Kipru. Podarili smo im fenomenalno veče koje će ostati trajno ispisano u istoriji kluba. Pokazali smo i večeras zašto se zovemo Borac i da se nećemo predati bez obzira ko stajao i nas“, rekao je Žižović, a onda nastavio:

„Još jednom smo pokazali da se možemo nositi sa velikim favoritima, a onima koji nas ne poštuju pokazali smo da je ovo nevjerovatna grupa momaka. Ovakvu opredanost, borbu zalaganje mogu pokazati samo sjajni momci.“

Žižović je imao poruku i za one koji nisu vjerovali u Borac.

„Demantovali smo neke prognoze da nećemo osvojiti ni bod. Ne želimo da se zanosimo, želimo da uživamo, za ovo smo trenirali i raditi i ova sreća koju sada pokazujemo je nešto što treba da sanja svaki dječak koji počinje da igra fudbal“, istakao je Žižović, a onda se osvrnuo na sam meč.

„APOEL je imao večeras terensku inicijativu, iako nisu imali izrazito velikih prilika. Kada uporedite budžete i sve jasno znate zašto je ova pobjeda ovako bitna. Bilo nam je bitno da u prvih pola sata ne primimo gol, znali smo da će pasti u drugom poluvremenu. Odradili smo vrlo kvalitetne pripreme, kao i stručni štab i želim da im čestitam i zahvalim im se“.

Prilično mirnog i skromnog Žižovića pitali su da li će ipak malo da proslavi trijumf, na šta se trener Borca našalio.

„Nemamo vremena, a i dolazimo u 3 ujutro, tada ništa ne radi“, rekao je i nastavio:

„Jeste velika pobjeda, ali zaista moramo da se skoncentrišemo na sve naše ciljeve koje smo zacrtali u ovoj sezoni“.

Borac je osvojio četiri boda protiv dva najveća favorita u grupi, ali trener Banjalučana ističe da njegova ekipa nema nikakav pritisak sada uprkos broju osvojenih bodova i poziciji na tabeli Konferencijske lige.

„Nismo imali pretjerano velike ambicije i da imamo taj teret prolaska grupe. Željeli smo da u svakoj utakmici uživamo i da se predstavimo u najboljem svjetlu. Apetiti rastu ali ne želimo da ulazimo u euforiju, mi smo mirni ponizni. Nadam se da možemo da napravimo taj iskorak, ali nikakav teret nemamo“.

Na kraju se osvrnuo na ponašanje protivničke klupe tokom večerašnjeg meča.

„Danas smo možda osjetili dozu nepoštovanja sa protivničke klupe, ali im želim mnogo sreće i da ostvare svoje ciljeve“, poručio je trener Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC