• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić na promociji: Igrači su u blagom nokdaunu!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Vlado Jagodić četvrti put sjeo je na klupu Borca. Na zvaničnom predstavljanju medijima poručio je da crveno-plave u narednom periodu očekuje mnogo posla kako bi se ispunio jedini cilj - ekspresan povratak Banjalučana u Premijer ligu BiH.

 Vlado Jagodić promovisan u novog šefa stručnog štaba FK Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vlado Jagodić četvrti put izabran je za šefa stručnog štaba banjalučkog Borca.

Na klupi crveno-plavih naslijedio je Zorana Dragišić, mladog banjalučkog stručnjaka sa kojim je nekada bio i saigrač, te kolega u stručnom štabu. Nakon poraza od Slobode u Mrkonjić Gradu, Dragišić je podnio ostavku, što je Uprava "Velikana iz Platonove" prihvatila, te odlučila da na klupu vrati Jagodića.

On je ovu funkciju već obavljao 2008/09, zatim 2010/11. kada je Banjalučanima donio jedinu titulu u Premijer ligi BiH, te u sezoni 2014/15. Prethodno je 2000. godine bio sportski direktor crveno-plavih, kada je osigurana titula u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Svi koji me poznaju, znaju koliko cijenim ovaj grb na srcu. Moja želja bio je inostrani angažman, ali s obzirom da nisam uspio da ga ostvarim, odlučio sam da se vratim u Borac, koji je moja druga kuća. Zajedničkim snagama pokušaćemo da popravimo što je loše urađeno u prva tri kola. Za svaog trenera najgora je stvar 'ući u mašinu' u ovom trenutku u kojem ja ulazim", rekao je Jagodić na zvaničnom predstavljanju.

Jagodić je poručio da mu je izuzetno žao njegovog prethodnika.

"Žao mi je Zorana Dragišića. Bio je član mog stručnog štaba kada sam naslijedio Vinka Marinovića, ranije i moj dugogodišnji saigrač. Nažalost, to je situacija koja prati nas trenere. Ja sam promijenjen i kada sam osvojio jedinu titulu i takva je trenerska sudbina. Koferi uvijek trebaju biti spakovani", poručio je Jagodić.

Borac je prošle sezone ispao iz Premijer lige BiH, a Jagodić smatra da su tada mnoge stvari urađene pogrešno. Kroz klub je prodefilovalo mnoštvo trenera, a konstantna promjena stručnjaka na klupi nije Banjalučanima donijela ništa dobro. Naprotiv.

"Bio sam među onih šest trenera koji su Borac vodili u Premijer ligi BiH i vjerujem da je tu napravljena ključna greška. Lako je sada pričati šta bi bilo kad bi bilo, ali garantujem da nije promijenjeno ono što smo počeli, da bismo danas pričali o najavi utakmice protiv Zrinjskog, Širokog Brijega, Sarajeva ili Želje", istakao je novi-stari trener Borca.

Ipak, prema njegovim riječima, sve što je bilo u prošlosti treba ostaviti iza sebe i okrenuti se novom zadatku. Borac već za vikend očekuje novi prvoligaški ispit - na Gradski stadion stiže dobojska Sloga.

DELIĆ

Ispred ekipe novinarima se obratio Ivan Delić. "Očekujem dobro izdanje našeg tima i pobjedu. Nismo ostvarili ono što se od nas očekuje. U subotu nemamo pravo na grešku. Zahvalio bih se fantastičnim navijačima i nadam se da će doći u velikom broju da nas podrže. Moramo igrati na gol više, jer kad igramo kod kuće moramo gledati samo sebe. Poštujemo sve protivnike, ali Borac ima kvalitet i znanje, samo to treba da pokažemo na terenu. Pritisak u svlačionici postoji, ali vjerujem da ćemo već u subotu pokazati da smo vrijedni cilja - plasmana u Premijer ligu BiH"

"Ovo je nova grupa igrača. Ima tu i fudbalera koji su sa mnom osvojili titulu. Do prve utakmice nemam mnogo vremena. Treba nam vremena, a nemamo ga. Moje iskustvo i praćenje Prve lige trebalo bi da dođu do izražaja. Juče sam odradio prvi trening sa igračima i mogu reći da su igrači u blagom nokdaunu. Moram ih dići i radim na tome. Poštujem sve klubove, ali ne priznajem nikome da treba da bude bolji od Borca. Zato hrabro ulazimo u sve ovo", poručio je.

Jagodić je već dva puta "vadio kestenje iz vatre".

"Nije mi ovo prvi put da u ovakvim okolnostima preuzimam Borac. Desilo se to već dva puta u tri mandata. U saradnji sa svim ljudima oko mene, pokušaćemo da vratimo Borac na pravi put. Ne mogu shvatiti da Borac ne igra Premijer ligu. Napustili smo bh. elitu i moramo se brzo vratiti tamo. Prije svega zbog zbog grada, publike i 'Lešinara'."

Borac je u prva tri kola sezone osvojio samo četiri boda. Banjalučani su tako pokazali svim rivalima da su ranjivi, a to će biti jedan od problema koji će Jagodić morati da riješi u saradnji sa igračima i drugim članovima stručnog štaba.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Moramo učiniti sve da uđemo u seriju pozitivnih rezultata. Po mojoj procjeni, Borac je dao do znanja drugim klubovima da je ranjiv. Na vrijeme su angažovana pojačanja, odrađene su pripreme u uslovima kakvi drugi klubovi u Prvoj ligi RS nisu imali. Stoga smatram da je sve ovo psihološki momenat među igračima koji treba iznivelisati. Moraju vjerovati u sebe jer ovaj dres ima svoju specifičnu tećinu i ovaj grb ima značenje. To je mladim igračima najveće opterećenje".

U ovoj sezoni, crveno-plavi imaće samo jedan cilj, a to je ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

"Već na polusezoni nastojaćemo da budemo na onoj poziciji koju Borac želi. Moramo već sada pripremati ekipu za Premijer ligu BiH. Moram pričati unaprijed jer to je realnost. Već u julu, avgustu moramo biti spremni za Premijer ligu. Borac je bio šampion 2011. godine, a tri puta ispadao, što je poprilično neozbiljno", rekao je Jagodić.

Duel sa Slogom, koja nije nimalo naivan protivnik, biće izuzetno težak za Banjalučane.

"Sloga je u prošlom kolu postigla pet golova i imaju potpuno pravo da na Gradski stadion dođu optimistički. Borac je izgubio u Mrkonjić Gradu i zbog toga mogu da se nadaju. Ali, moramo što prije uhvatiti ritam, što znači da moramo pobijediti Dobojlije. Ne očekujte velike promjene, ali pristup se mora popraviti. Moramo biti ofanzivni, efikasni i poraditi na psihi", naglasio je povratnik na Gradski stadion.

Duel Borca i Sloge na programu je u subotu od 19 časova, a pravdu na Gradskom stadionu dijeliće Danijel Mandić iz Kozarske Dubice.

PRVA LIGA RS - 4. KOLO

Subota, 27. avgust:
16:30 Slavija - Borac (Š) (sudi: Mile Barjaktarević, Bijeljina)
16:30 Drina - Tekstilac Kort (Dušan Berak, Trebinje)
16:30 Zvijezda 09 - Podrinje (Aleksandar Njegomirović, Prnjavor)
16:30 Kozara - Sloboda (Slaviša Mazić, Vlasenica)
19:00 Sutjeska - Rudar Prijedor (Milan Docić, Banjaluka)
19:00 Borac - Sloga (Danijel Mandić, Kozarska Dubica)

TABELA: Tekstilac Kort 7, Podrinje 6, Rudar Prijedor 6, Sutjeska 6, Borac (BL) 4, Drina 4, Kozara 4, Sloboda 4, Sloga 3, Zvijezda 09 3, Slavija 2, Borac (Š) 1.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cicas

Kao veliki borcevac a ode cim mu neko ponudi koju paru.......

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC