• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević: Zbog majstorija Edina Džeke gledam Romu

Autor mondo.ba

Jedan od najboljih fudbalera iz bivše Jugoslavije koji je igrao u Seriji A Dejan Savićević, u ekskluzivnom intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz", nahvalio fudbalera Rome i kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku, prvog strijelca "Kalča".

Sjajne ovosezonske partije fudbalera Rome Edina Džeke oduševile su Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača sa prostora bivše Jugoslavije koji je nastupao u Seriji A.

Popularni "Genije", koji je ovaj nadimak dobio nastupajući za Milan, zna koliko je teško u "Kalču" postizati golove, s obzirom na izuzetno jake odbrane. A Džeki je to uspjelo već 17 puta ove sezone, pa vodi na listi strijelaca.

U intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz", fudbaler koji je dres "rosonera" nosio blizu 100 puta, nahvalio je igru "dijamanta".

"Džeku je krenulo, krenuo ga je gol, a on je takav napadač da to itekako zna iskoristiti. Vjerujem da je ovo njegova sezona i bilo bi sjajno da na kraju šampionata bude prvi strijelac lige, što je sasvim realno očekivati ukoliko nastavi sa ovakvim igrama", smatra Savićević.

U posljednjem meču Roma je slavila protiv Fiorentine 4:0, a Džeko je bio dvostruki strijelac.

SPECIFIČNI RIM

Savićević je naglasio da se u odnosu na neke druge gradove u Italiji, Rim posebno izdvaja po svojoj specifičnosti. "Italijanska liga je specifična. Odigraš deset utakmica dobro, vole te, poštuju, međutim, jedan meč zakažeš, odmah postaješ omraženi fudbaler. To se posebno odnosi na Rim i Firencu, tamo je najspecifičnija publika u Italiji."

"Romine utakmice uvijek gledam zbog Džeke. Sigurno je da je Serija A jedna od najzahtjevnijih liga na svijetu, pa je zbog toga Edinov uspjeh zaista ogroman. Nije mala stvar postići 17 golova", rekao je Savićević sarajevskom listu.

Ipak, česti promašaji Džeke nerijetko iritiraju sve koji prate njegove igre, sa čim se slaže i Savićević.

"Da ne bude da samo hvalim Džeku, moram uputiti i malu zamjerku na njegov račun. Ipak on promaši neke šanse koje ne bi smio, mora popraviti koncentraciju i to mu od srca savjetujem. Što bi rekli, neka se ne raduje dok lopta ne uđe u gol. Da je u nekoliko navrata imao više koncentracije, postigao bi više od 20 pogodaka", zaključio je nekada sjajni golgeter Milana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC