• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra Džeko, igra i Roma (VIDEO)

Autor mondo.ba

Razigrana "vučica" deklasirala Fiorentinu 4:0, uz nova dva pogotka Edina Džeke, koji je sa 17 golova ove sezone preuzeo lidersku poziciju na listi najboljih golgetera na Apeninima. Rekordna, 14. uzastopna pobjeda Rimljana na "Olimpiku".

Iz kola u kolo, Roma oduševljava partijama na svom "Olimpiku", gdje je večeras protiv Fiorentine slavila 4:0 i tako upisala 14. uzastopnu pobjedu u Seriji A, čime je dodatno popravila klupski rekord, koji traje.

Za razliku od gostovanja, gdje je tim Lučana Spaletija prosuo previše bodova, igra pred domaćim navijačima daje nadu da trka za šampionskom titulom još nije izgubljena.

ROMA - FIORENTINA 4:0 (1:0)

Ponovo je ključna figura susreta bio bh. reprezentativac dvostruki strijelac Edin Džeko, ali i kapiten Danijele de Rosi, koji je odigrao možda i najbolji meč ove sezone, te upisao dvije asistencije.

Rimljani su nakon prvih 45 minuta imali gol prednosti, koji je postigao Edin Džeko. Sjajan pas uputio mu je Danijele De Rosi, bh. reprezentativac mirno je primio loptu, imao dovoljno vremena da se namjesti, a onda precizno pogodi za 1:0.

...
Izvor: YouTube

Samo tri minuta kasnije Džeko je mogao još jednom zatresti mrežu Ćiprijana Tatarušanua, ali je rumunski čuvar mreže odlično intervenisao i sačuvao svoj gol.

"Dijamant" je nastavio seriju impresivnih partija pred domaćim navijačima, s obzirom da je u 11. meču ove sezone postigao već deveti gol.

Takođe, još jednom je pokazao da je izuzetno raspoložen kada su na drugoj strani fudbaleri Fiorentine, s obzirom da je na posljednjih pet mečeva sa "violom", u prvenstvu i kupu, postigao isto toliko golova.

Bez Nikole Kalinića, koji je meč odgledao sa klupe, ali i Josipa Iličića, koji je šansu dobio tek u posljednjih tridesetak minuta, Fiorentina nije ličila na sebe.

Rastrčani domaćini dominirali su većim dijelom prvog poluvremena, a osim gola Džeke propustili su još nekoliko izglednih prilika. Prije svega Brazilac Bruno Peres, koji se u prilično dobroj situaciji obruka i poslao loptu daleko preko gola.


Nastavak je počeo novim golom u mreži gostiju. U 58. minutu još jednom je asistirao kapiten De Rosi, ovaj put iz prekida, a visoki Federiko Facio bio je najviši u skoku i uz pomoć stative povisio na 2:0.

Potpuno se raspala igra gostiju u drugom poluvremenu. Rađa Naingolan još jednu odličnu partiju krunisao je trećim golom petnaest minuta prije kraja, da bi Džeko svojim drugim pogotkom u 83. minutu zapečatio sudbinu rivala.

Bio je to njegov 17. pogodak ove sezone, čime je izbio na čelo liste strijelaca Serije A.

...
Izvor: YouTube

Priliku da debituje za Romu dobio je u samom finišu i Klemon Grenije, jedino zimsko pojačanje Rome, koji je stigao iz Liona.

Tim iz prestonice Italije ovim trijumfom vratio se na drugu poziciju, sa četiri boda manje i utakmicom više od prvoplasiranog Juventusa.

SERIJA A - 23. KOLO:

Roma - Fiorentina 4:0 (1:0)
/Džeko 39, 83, Facio 58, Naingolan 75/

Odigrano u nedjelju:


Milan - Sampdorija 0:1 (0:0)
/Murijel 70 pen/

Atalanta - Kaljari 2:0 (2:0)
/Gomez 4, 16/

Kjevo - Udineze 0:0

Empoli - Torino 1:1 (1:1)
/Pućareli 45+2 - Beloti 11/

Đenova - Sasuolo 0:1 (0:1)
/Pelegrini 26/

Peskara - Lacio 2:6 (2:2)
/Benali 29, Burgman 41 - Parolo 10, 14, 49, 77, Keita 57, Imobile 69/

Palermo - Krotone 1:0 (1:0)
/Nestorovski 27/

Juventus - Inter 1:0 (1:0)
/Kvadrado 45/

Odigrano u subotu:

Bolonja - Napoli 1:7 (1:4)
/Hamšik 4, 70, 74, Insinje 6, Mertens 33, 43, 90/

TABELA: Juventus (-1) 54, Roma 50, Napoli 48, Lacio 43, Inter 42, Atalanta 42, Milan (-1) 37, Fiorentina 37, Torino 32, Sampdorija 30, Udineze 29, Kjevo 29, Bolonja (-1) 27, Sasuolo 27, Kaljari 27, Đenova 25, Empoli 22, Palermo 14, Krotone (-1) 13, Peskara 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC