• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimski derbi, konačno, kao nekad!

Autor mondo.ba

Ograde zbog kojih godinama protestuju navijači Rome, ranije i Lacija, biće skinute poslije prvog "Derbi dela Kapitale" meča u Kupu Italije 1. marta.

Ograde postavljene na južnu i sjevernu tribinu stadiona "Olimpiko" u Rimu, mjesta na kojim se okupljaju najvatrenije pristalice Rome i Lacija, konačno će biti uklonjene!

To znači da će derbi u "Vječnom gradu" konačno biti ono što je bio ranije, odnosno da tribine neće zjapiti prazne, kao u prethodnih nekoliko mečeva.

Danas je u Rimu održan sastanak predstavnika "vučice" sa čelnicima grada, na kojem je dogovoreno rješavanje problema zbog kojeg navijači Rome već dvije sezone ne dolaze na domaće utakmice svog tima.

Kako prenosi "Gazeta delo Sport", sastanak je urodio plodom, barijere će biti uklonjene, ali tek poslije prvog meča polufinala Kupa italije između Lacija i Rome 1. marta.

To znači da će rimskom derbiju, ili kako ga Italijani nazivaju "Derbiju dela Kapitale", konačno prisustvovati navijači oba tima u revanš susretu, koji je na rasporedu 5. aprila.

Tako bi, nakon pune četiri godine, najvažniji meč u Rimu trebalo da bude odigran pod svjetlošću reflektora. Prethodne utakmice bile su na rasporedu u dnevnom terminu, jer policija grada Rima posjetiocima nije mogla da garantuje bezbjednost ukoliko bi utakmice bile igrane po noći.

Bojkot navijača Rome traje dvije godine, dok su simpatizeri Lacija nedavno prekinuli protest, pa su prisustvovali posljednjem derbiju odigranom početkom decembra prošle godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC