• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE FUDBAL - 7:1 u Seriji A!

Autor mondo.ba

Pet golova, dva crvena kartona i promašen penal samo u prvih 45 minuta na stadionu Renato Dal'Ara između Bolonje i Napolija. A onda su Hamšik i Mertens upisali het-trik...

„Ovo je fudbal“, vjerovatno su pomislili gledaoci na stadionu u Bolonji ali i oni koji su u TV prenosu gledali premijerni meč 23. kola Serije A.

Napoli je u samo 45 minuta stigao do tri boda, a onda ponizio Bolonju porazom 7:1, najtežim ove sezone.

Osam golova, dva crvena kartona, promašen penal i dva het-trika su viđena na Renato Dal'Ari i teško da se još nešto može poželjeti od fudbalske utakmice.

BOLONJA  - NAPOLI 1:7 (1:4)

Samo sedam golova ove sezone primila je Bolonja kod kuće do duela sa Napolijem, a onda su im isto toliko zabili gosti u 90 minuta igre, što Napolitancima nikada nije pošlo za rukom na gostovanjima!

Napoli je osigurao pobjedu u prvih 45 minuta, jer su na odmor otišli sa tri gola prednosti, ali i velikom psihološkom prednošću.

Ekipa Mauricija Sarija sjajno je otvorila meč pogocima Hamšika već u četvrtom i Insinjea u šestom minutu. Gosti su stigli do lijepe prednosti na vrijeme, a onda pokazali da ni dosuđeni penal, pa ni isključenje Kaljehona ne može da ih poremeti.

Kaljehon je prvu veliku grešku napravio u 25 minutu kada je namjerno igrao rukom u svom šesnaestercu i skrivio penal.

Tu njegovu grešku ispravio je Pepe Reina odbranivši jedanaesterac Matiji Destru, iako je utisak da bi i daleko lošiji golmani odbranili pokušaj napadača Bolonje.

penal Destro
Izvor: YouTube

Tek što ga je Reina izvadio, Kaljehon je napravio novu „glupost“.

Španac je zaradio direktan crveni karton oborivši s leđa Nađija i ostavio je svoje saigrače na cjedilu. „Sreća u nesreći“ je što Napolitancima slijede mečevi protiv Đenove, Kjeva i Atalante, tako da će Kaljehon čak i da dobije tri utakmice kazne sigurno moći da igra u velikom derbiju protiv Juventusa u 27. kolu.

Ali, Napoli nije pao. Naprotiv! Gosti iz Napulja u 33. minuta izveli su odličan kontranapad, a Mertensa je oborio Mazina i to je značilo crveni karton za defanzivca Bolonje koji je bio posljednji igrač odbrane.

Samo nekoliko sekundi kasnije Mertens je povisio na 3:0 iz slobodnog udarca koji je sam izborio. Njegov 14. gol ove sezone u Seriji A ide i na dušu Antonija Mirantea koji je ostao ukopan iako je lopta išla u njegovu stranu.

Mertens gol
Izvor: YouTube

Goleadi na Renato Del Ari tu nije bio kraj.

Torosidis je u 36. minutu smanjio na 3:1, a novi pogodak viđen je u 43. minutu kada je Mertens drugi put na meč zatresao mrežu.

drugi gol Mertens
Izvor: YouTube

Na „Del Ari“ ostalo je još 45 minuta da se igra…

Taman toliko da padnu još tri gola!

Marek Hamšik i ove večeri pokazao je klasu i kao što to čini godinima vodio igru svoje ekipe. Kapiten Napolija načeo je Bolonju golom na otvaranju meča, a onda u drugom dijelu zapečatio sudbinu domaćina.

Prvo je u 70. minutu povisio na 5:1, a četiri minute kasnije lijepim pogotkom stigao je do het-trika i ukupno 9. gola ove sezone.

,..
Izvor: YouTube

„Sedmica“ kojoj se niko u Bolonji neće radovati „izvučena“ je u posljednjem minutu meča. Dris Mertens bio je brži od pištaljke i pogotkom za 7:1 popeo se na prvo mjesto na listi strelaca Serije A. Ovim het-trikom Mertens je stigao do učinka od 15 golova.

Serija A, 23. kolo:

Bolonja – Napoli 1:7 (1:4)

Nedjelja

Milan – Sampdorija (12.30)

Atalanta – Kaljari (15.00)

Kjevo – Udineze

Empoli – Torino

Đenova – Sasuolo

Peskara – Lacio

Palermo – Krotone (18.00)

Juventus – Inter (20.45)

Utorak

Roma – Fiorentina (20.45)

Tabela: Juventus (-1) 51, Napoli (+1) 48, Roma 47, Inter 42, Lacio 40, Atalanta 39, Milan (-1) 37, Fiorentina 37, Torino 31, Udineze 28, Kjevo 28, Sampdorija 27, Bolonja (27, Kaljari 27, Đenova 25, Sasuolo 24, Empoli 21, Krotone (-1) 13, Palermo 11, Paskara 9

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC