• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojović i Kajkut odveli Borac na "plus četiri"

Autor mondo.ba

Ubjedljivom pobjedom nad Sutjeskom 3:1 (1:0), banjalučki Borac se učvrstio na liderskoj poziciji Prve lige Republike Srpske.

 Prva liga RS (10. kolo): Borac - Sutjeska 3:1 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac se odlijepio na četiri boda prednosti u odnosu na Slogu iz Gornjeg Crnjelova, koja je u 10. kolu šampionata Srpske poražena od Podrinja u Janji (1:0).

Najzaslužniji za osmi ovosezonski trijumf crveno-plavih bili su kapiten Saša Kajkut, dvostruki strijelac u drugom poluvremenu, te doskorašnji kapiten Fočaka Nikola Mojović, koji je prvi načeo "svoju" Sutjesku u finišu prvog dijela i trasirao put ka osvajanju nova tri boda.

Banjalučani su zbog dolaska ljubljanske Olimpije na Gradski stadion (0:4) prolongirali prvenstveni susret sa fočanskim timom, koji se u prvom poluvremenu uglavnom branio.

U tim Darka Vojvodića, koji je inače ponikao upravo u Sutjesci, vratio se Miloš Žeravica nakon povrede i prvi kreirao priliku u devetom minutu, ali je izblokiran i lopta je završila u korneru.

ISKLJUČEN VOJVODIĆ

Zbog protesta arbitru Siniši Laziću iz Prijedora, poslije sumnjive situacije nakon prekršaja nad Vladanom Danilovićem u kaznenom prostoru, crveni karton zaradio trener Banjalučana Darko Vojvodić, ali to nije uticalo na pobjedu njegovog tima.

 Sredinom prvog dijela, dosuđen je slobodan udarac sa 25 metara iz kojeg je udarac probao kapiten Borca Saša Kajkut, međutim, odlično je odbranio čuvar mreže Fočaka Marko Terzić.

Crveno-plavi su dominirali, imali posjed lopte, u nekoliko navrata je zaprijetio Demir Jakupović, potom i Siniša Dujaković, ali do 39. minuta mreže su ostale netaknute.

A tada je na scenu stupio Nikola Mojović, nekadašnji kapiten Sutjeske, koji je sa 15 metara pogodio Terzićev gol za vođstvo banjalučke ekipe - 1:0.

Fočaci su poslije pogotka krenuli angažovanije ka golu Marka Savatovića, ali nisu uspjeli da preko Ognjena Pljevaljčića i Slobodana Eleza u samom finišu stignu do izjednačenja. 

U nastavku je Kajkut uz asistencije Aleksandra Radulovića u 58. i 71. minutu sa dva pogotka praktično "riješio" meč, ali su gosti iz Foče uspjeli da postignu počasni gol preko Miloša Sekulovića, ali ne i da ostanu neporaženi na Gradskom stadionu.

BORAC: Savanović, Bajić, Jakupović, Kajkut, Radulović, Dujaković, Žeravica, Mojović, Danilović, Burazor, Popović. Trener: Darko Vojvodić.

SUTJESKA: Terzić, Mrgud, S. Pljevaljčić, Rašević, Ivanović, Seluković, Okuka, Ivanović, Elez, Mulić, O. Pljevaljčić. Trener: Miljan Radanović.

PRVA LIGA RS, 10. KOLO

REZULTATI

Borac - Sutjeska 3:1 (1:0)

Igrano u subotu:

Željezničar Sport Team - Kozara 4:3 (1:3) 

Tekstilac - Drina 0:0

Podrinje - Sloga Gornje Crnjelovo 1:0 (0:0)

Rudar Prijedor - Sloboda 1:1 (1:1) 

Modriča Alfa - Slavija 0:0

TABELA: Borac 26, Sloga 22, Željezničar 14, Modriča 14, Slavija 14, Sutjeska 13, Kozara 13, Rudar Prijedor 13, Podrinje 12,Tekstilac 11, Sloboda 9, Drina 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC