• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se to "kuva" u FSS? Piksi mijenja Krleta...

Autor mondo.rs

Nešto ne štima na relaciji Krstajić-Kokeza. Da li se sprema promjena selektora i ako se sprema ko je nasljednik Krstajića?

 Dragan Stojković Piksi kandidat za selektora Srbije Izvor: MN PRESS

Vratimo se u prošlost, ne daleku, već godinu dana unazad.

"Orlovi" su na Mundijalu!

Euforično raspoloženje srpskih zaljubljenika u fudbal prekida šokantna vijest: "Ali ih u Rusiji neće voditi Slavoljub Muslin!"

Dvojica u napadu i četvorka Srbije za "B" diviziju!

Tako je odlučio vrh Fudbalskog saveza Srbije. Ova odluka u javnosti nije prihvaćena sa oduševljenjem. Naprotiv! Mnoga pitanja ostala su bez odgovora do danas. Tiho, na mala vrata, reprezentaciju je, posle neuspješnih pregovora sa ostalim kandidatima, preuzeo Mladen Krstajić, dotadašnji Muslinov pomoćnik.

Dobio je veliki priliku da trenersku karijeru počne na Svjetskom prvenstvu. Praktično, ako izuzmemo pripremne utakmice, debi u takmičarskim je imao protiv Kostarike u Rusiji (1:0), što je vjerovatno jedinstven slučaj u svijetu.

Turnir je počeo odlično, a završio ga neslavno. Prilika da vodi nacionalni tim kroz novoformirano takmičenje UEFA, Ligu nacija, nije mu oduzeta. Nastavio je selektorski put i za razliku od Mundijala bio uspješan. Srbiju je doveo do B Lige nacija.

Međutim, godinu dana od smjene Muslina i postavljanja Krstajića na njegove mjesto, sve su glasnije priče o novim promjenama na klupi Srbije.

Još uvijek nema zvaničnih informacija i sve se svodi na spekulacije proistekle iz izjava predsjednika FSS Slaviše Kokeze, ali i selektora.

"Da sačekamo najprije 2. decembar i žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa ćemo poslije da razgovaramo sa sportskim sektorom saveza i selektorom, da vidimo šta ćemo i kako dalje nastaviti, te kojim putem", otvorio je temu Kokeza.

Da se nešto sprema uvjerio nas je i Mladen Krstajić poslije meča sa Litvanijom. Na pitanje novinara kakvi su planovi za budućnost, selektor je rekao:

Misteriozni Krstajić: Nebitno ko će biti ovde u martu!

"Ne znam, treba da odmorim par dana da bismo pričali. U ovom momentu je suvišan svaki komentar. Nisam nezadovoljan, nego, neke stvari moram da sačuvam za sebe", kazao je Krstajić i u istom tonu nastavio. "Nije momenat, pod velikim pritiskom sam bio, možda prihvatam neke stvari za sebe koje nisu realne. Mislim da razumijete iako nisam ništa odgovorio. Ovi momci zaslužuju veću podršku, nebitno ko će biti (selektor prim. aut.) u martu. Živimo u zemlji gdje se sve dešava od danas do sutra", poručio je uvijek zatvoreni Krstajić.


A, možda je zapelo i oko Aleksandra Prijovića, jer je upravo o njemu govorio Kokeza poslije Litvanije, kada nije krio da se ne slaže sa selektorom oko izbora taktike u napadu.

"Prvo poluvrijeme je bilo slabo i naravno da nisam zadovoljan igrom tokom tog dijela utakmice. Drago mi je što je u igru ušao Aleksandar Prijović i što je postigao gol i upisao asistenciju. On je radom i zalaganjem to zaslužio, a na neki način bio je zapostavljen u prethodnom periodu. Smatram da je nezasluženo bio zapostavljen. Veoma mi je drago zbog tog momka, zaslužio je ovo ponašanjem i radom. Ali, nije na meni da se miješam u posao selektora. To je posao selektora, on odlučuje. Ja kao predsjednik neću da se miješam. Kao navijač smatram da treba da igraju zajedno. Aposlutno da", poručio je Kokeza. 

Dovoljno da se prepozna sličnost oko "slučaja SMS", jer je odluka Muslina da Sergeja Milinkovića-Savića "precrta" sa spiska reprezentativaca, dovela krajem prošle godine do velikih potresa i promjena u sportskom sektoru Saveza.

Dakle, slutnje da se nešto sprema su jasne.

Djelovalo je da je Krstajić siguran na klupi "orlova", ali izgleda da je negdje, ipak, zapelo, jer kako drugačije protumačiti riječi i jedne i druge strane. Nije mu zamjereno ni kada se lako odrekao Matije Nastasića, Luke Milivojevića, Vladimira Stojkovića ili Mijata Gaćinovića za Svjetsko prvenstvo. Sada jeste…

Jedan od kandidata za nasljednika Muslina bio je i Dragan Stojković Piksi, ali je tada zbog unosnog posla u Kini odbio FSS. Protiv Litvanije upravo je nekadašnji predsednik FS Jugoslavije, a kasnije i Crvene zvezde bio na tribinama stadiona u Humskoj i pratio duel po ciči zimi i kiši.

Dovoljno da se Piksi ponovo označi kao prvi pik Slaviše Kokeze i FSS…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC