• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šamar Milanu: Fiorentina smijenila Đampaola?

Autor mondo.ba

Milan je u nedjelju upisao treći uzastopni, a ukupno četvrti poraz ove sezone u Seriji A i to od Fiorentine na "San Siru" (1:3), što će vrlo vjerovatno koštati posla trenera Marka Đampaola.

Milan tone sve dublje!

Poslije poraza u gradskom derbiju od Intera (0:2), a posebno nakon neuspjeha u Torinu (2:1), drugog uzastopnog, uslijedile su spekulacije o smjeni Marka Đampaola sa klupe "rosonera" na koju bi trebao da se vrati Đenaro Gatuzo.

Takođe, mediji na Apeninima su prije meča sa Fiorentinom spominali i Lućana Spaletija kao mogućeg nasljednika Đampaola, ukoliko na rođendan legendarnog vlasnika Silvija Berluskonija, njegov tim ne stigne do pobjede.

A ne samo da nije stigao do bodova, već se propisno obrukao!

MILAN - FIORENTINA 1:3 (0:1)

"Ljubičasti", koji su večeras igrali u zelenim dresovima, stigli su do ubjedljivog trijumfa pogocima Erika Pulgara, Gaestana Kastrovilija i Frenka Riberija, a sve što su domaći uspjeli u nedjelju uveče bio je počasni gol mladog Rafaela Leaoa u finišu susreta.

Gosti sa "Artemio Frankija" su poveli iz opravdano dosuđenog penala u 14. minutu kada je poslije prodora Riberija i odbrane golmana Milana, srušen Federiko Kijeza, što je sudija Pjero Đakomeli okarakterisao kao najstrožu kaznu.

Siguran realizator sa "bijele tačke" bio je Erik Pulgar, poslavši loptu u jednu, a golmana Đanluiđija Donarumu u drugu stranu - 0:1. Bio je to njegov osmi gol iz kaznenog udarca uz stoprocentni učinak, što je najviše od svih vezista u ligama tzv "petice".

"Viola" je udvostručila prednost u 29. minutu golom Kijeze, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju iz Firence.

U drugom dijelu je trener "rosonera" uveo u igru reprezentativca Bosne i Hercegovine Radeta Krunića, ali se vezista iz Foče uklopio u sivilo Milana.

Još kad je Mateo Musakio u 53. minutu zbog starta za "zatvor" đonom u nogu Franka Riberija, zaradio direktan crveni karton, bilo je jasno da će klub sa "San Sira" sa igračem manje uspjeti da, barem izbjegne poraz.

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković odigrao je svih 90 minuta za ekipu iz Firence i zaradio žuti karton, ali i bio začetnik akcije kod drugog pogotka gostiju u 66. minutu, koji je "prelomio" utakmicu.

Oduzeo je loptu na sredini terena Hakanu Čalkanogluu i proslijedio je do Kijeze, čiji je šut odbranio Donaruma, ali je na odbijenu loptu natrčao Gaetano Kastrovili - 0:2.

Potom je za Fiorentinu dosuđen i drugi jedanaesterac, koji nije iskoristio Kijeza u 70. minutu, da bi tačku na sigurnu pobjedu gostiju stavio iskusni Francuz Riberi osam minuta kasnije - 0:3.

Sve što je Milan uspio da uradi do kraja bio je majstorski slalom Rafaela Leaoa, koji je plasirao loptu u mrežu Bartolomeja Dragovskog za konačnih 1:3.

Potez vrijedan pažnje pokazali su i navijači Milana u sudijskoj nadoknadi, kada su ovacijama pozdravili Riberija.

Nešto ranije u nedjelju, Kaljari je remizirao pred svojim navijačima na Sardiniji protiv Verone - 1:1 (1:0) i to poslije tri uzastopne pobjede. 

Ostrvljani su do prednosti na stadionu došli pogotkom Žoao Pedra u 29. minutu kada je samo očešao loptu glavom nakon centaršuta Lukasa Kastra u peterac - 1:0.

Ipak, gosti iz grada "Romea i Julije" su uspjeli da stignu do boda nakon bizarne greške odbrambenog fudbalera Kaljarija, koji se okliznuo i dodao loptu do Davidea Faraonija, a ovaj je smjestio u mrežu - 1:1.

Bio je to drugi uzastopni remi Verone.


SERIJA A - 6. kolo

Napoli - Breša 2:1 (2:0)
/Mertens 13, Manolas 45+5 - Baloteli 67 /

Lacio - Đenova 4:0 (2:0)
/Milinković-Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobile 78/

Leće - Roma 0:1 (0:0)
/Džeko 56/

Udineze - Bolonja 1:0 (1:0)
/Okaka 27/

Kaljari - Verona 1:1 (1:0)
/Žoao Pedro 29 - Faraoni 66/

Milan - Fiorentina 1:3 (0:1)
/Leao 80 - Pulgar 14 pen, Kastrovili 66, Riberi 78/

Ponedjeljak

Parma - Torino (20.45)

Igrano u subotu:

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija - Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo - Atalanta 1:4 (0:4)
/Defrel 62 - Gomez 6, 29, Gosens 13, Zapata 35/

TABELA: Inter 18, Juventus 16, Atalanta 13, Napoli 12, Roma 11, Lacio 10, Kaljari 10, Torino (-1) 9,  Fiorentina 8, Bolonja 8, Udineze 7, Parma (-1) 6, Sasuolo 6, Verona 6, Breša 6, Milan 6, Leće 6, Đenova 5, SPAL 3, Sampdorija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC