• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atalanta "brutalno" prekinula Sasuolov domaći niz

Autor mondo.ba

''Boginja'' i dalje ne zna za trijumf pred svojim navijačima u ovoj sezoni, ali zato dominira "na strani"...

Do večerašnjeg duela sa Atalantom, Sasuolo je u tekućoj sezoni pred domaćom publikom, na stadionu "Mapei", bio maksimalno uspješan - upisane su dvije pobjede u Seriji A (nad Sampdorijom 4:1 i SPAL-om 3:0) i jedna u kup-takmičenju (nad Specijom 1:0). Uspješan niz kreirao je i tim iz Bergama, koji je slavio na prva tri ligaška gostovanja (SPAL 2:3, Đenova 1:2, Roma 0:2).

Pozitivna serija za jedan od ova dva tima večeras je, ipak, prekinuta. I to na kakav, nemilosrdan način od strane rivala!

"Boginja" je pokazala domaćinu da je, ipak, nivo iznad pomenutih timova koje je Sasuolo do sad oborio na pleća i isporučila mu četiri lopte u mrežu, a da stvar bude gora za izabranike razočaranog Roberta de Zerbija – sve se to dogodilo u prvom poluvremenu!

Prije večerašnje utakmice, Atalanta je četiri pogotka na gostujućem terenu u prvom poluvremenu posljednji put postigla prije više od 18 godina, 28. januara 2001. godine, kada je nakon prvih 45 minuta u Udinama na semaforu bio ispisan rezultat 1:4.

Domaće je na isteku šestog minuta "načeo" argentinski internacionalac Alehandro Gomez, prošetavši se kroz defanzivnu liniju domaćeg sastava, koji je sedam minuta kasnije ponovo morao da vadi loptu iz svoje mreže, kada je sjajnu akciju svojih saigrača krunisao Robin Gosens.

U 29. minutu već je bilo 0:3 – po drugi put je na kapitulaciju odbranu Sasuola primorao Gomez na asistenciju Duvana Zapate, koji ni sam nije propustio šansu da u 35. minutu stavi svoje ime na listu strijelaca, našavši se na pravom mjestu nakon centaršuta Hansa Hatebura.

U nastavku je Gasperinijev tim, razumljivo, "skinuo nogu sa papučice gasa", što je domaći tim do kraja susreta materijalizovao počasnim pogotkom, koji je u 62. minutu postigao Gregoa Defrel.

SERIJA A – 6. kolo

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija – Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo – Atalanta 1:4 (0:4)
/Defrel 62 - Gomez 6, 29, Gosens 13, Zapata 35/

Nedjelja

Napoli – Breša (12.30)
Lacio – Đenova (15.00)
Leće – Roma
Udineze – Bolonja
Kaljari – Verona (18.00)
Milan – Fiorentina (20.45)

Ponedjeljak

Parma – Torino (20.45)

TABELA: Inter (+1) 18, Juventus (+1) 16, Atalanta (+1) 13, Napoli 9, Kaljari 9, Torino 9, Roma 8, Bolonja 8, Lacio 7, Breša 6, Parma 6, Milan 6, Leće 6, Sasuolo (+1) 6, Fiorentina 5, Verona 5, Đenova 5, Udineze 4, SPAL (+1) 3, Sampdorija (+1) 3.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

AcaFaca

Atalanta najgora ekipa. Mogu svakog da dobiju, a i od svakog da izgube. Nebitno koliko je jak tim protiv kog igraju...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC